Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Dame i gospodo, predstavljam vam – PRAVILA IGRE!

Mom internetskom pretraživaču (Mozilli odana, hvala lijepo!) često na put stane nekakav e – zine, neki časopis ili neko drugo čudo koje bi valjalo pročitati. Ovoga puta sam nabasala na Europu za srpanj, časopis Bošnjaka u dijaspori u Americi. Nije neka tema od mog posebnog interesa, ali iza je bio horoskop i strip, pa smo i prelistali, que ne? I tako sam naletjela na članak koji glasi: Pravila igre (radi se, dakako, o pravilima igre osvajanja).

U svakom slučaju, moja pravila ne bi ovako glasila:

1. Osiguraj da je osoba sa kojom flertuješ osoba koja ti se zaista sviđa, vrijeme ne treba gubiti na osobe koje te samo trenutno privlače.
2. Daj telefonski broj, ali samo nakon što je to traženo dva-tri puta. Nemoj odgovoriti na prvi poziv, dozvoli da ostavi poruku.
3. Glumi nezainteresovanost, iako nestrpljenje vri u tebi.
4. Pravi pauze između razgovora i sastanaka.
5. Nazovi onda kada znaš da se neće javiti. Ostavi poruku kako ti je žao za propušteni poziv, ovo produžuje želju da se što prije ponovno čujete.
6. Sa razlogom izbjegavaj željenu osobu na mjestima gdje bi bilo očekivano da se vidite. Ne dozvoli da izgledaš kao da ti je ta osoba potrebna, taj osjećaj bi definitivno uništio imidž koji pokušavaš stvoriti.
7. Osiguraj da je uvijek otvoren mali prozor mogućnosti ka toj osobi. Ne uzimaj ovu igru u potpunim pravilima, moraš mjeriti dozu topline i hladnoće koju daješ, jer ipak, ne želiš da ta osoba pomisli kako ne postoji nikakva mogućnost da budete skupa.

Autorica navodi kako je i sama bila pomalo zgrožena navedenim pravilima, s obzirom da je iskrenost prepustila mjesto taktiziranju i glumljenju nedostupnosti. Moram reći da je dugo prošlo od zadnjeg puta kako sam ja barila nekog, ali jednom kad sam shvatila da mi se ne da glumatati i prenavljati se oko nekoga, uspješno sam završila svoju karijeru booty – lovca. Trebam li reći još nešto glede toga? Naprimjer, kako bi bilo da vam kažem da je iskrenost najteža, ali dugoročno najisplativija deviza: čist račun doista znači dugu ljubav.

Ipak, kad počnem neograničenom broju unaprijed neodređenih osoba dijeliti savjete o flertovanju, osjećam se kao neuspješni križanac između Milane Vuković – Runjić i vidovitog Milana. Stoga pitanje za kraj:

kako vi barite?



Post je objavljen 02.08.2009. u 17:13 sati.