Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PAS VATROGASAC: REX JURIŠA U VATRU I GASI JU BEZ STRAHA

TOPOLOVAC
Piše: Ivančica Ladišić

Križanac njemačkog i belgijskog ovčara star je 14 mjeseci. S nepunih šest mjeseci uletio je u vatru i raznosio upaljene travke. Čimi vidi vatru gasi je.

Josip Grahovac (56) vatrogasac je od svoje 13. godine. Kada je prije 14 mjeseci u svoj dom u Topolovcu pokraj Siska donio štene, križanca njemačkog i belgijskog ovčara, ni slutio nije da pas u sebi ima vatrogasne porive. Pas vatrogasac Rex je prošle jeseni, tada je imao nepunih šest mjeseci, prvi put uletio u vatru koju je zapalio susjed.

- Nismo mogli vjerovati. Uletio je u vatru i gasio je. Čim dojuri do nje, raznese travu koja gori, skače po njoj, kopa i pretražuje sve dok nije siguran da se nigdje ne dimi - svjedoči Josip koji od tada stalno mora paziti na Rexa. Čim netko u blizini zapali korov, Rex je odmah na nogama i ulijeće u vatru.

- Veterinari su mi u nevjerici rekli kako životinje bježe od vatre, a on u nju ulijeće kao lud. Moram dobro paziti da slučajno ne izgori - kaže Josip te dodaje kako mu je žao što nije više radio sa psom. Rex osim vatre obožava i vodu. Josip ga često vodi do obližnjeg rukavca Save na kupanje. 24 sata


Post je objavljen 31.07.2009. u 12:00 sati.