Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prezbiterijanci

Marketing

Isus naš prijatelj

„Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam.“ Ivan 15, 13-14

Isus Krist- Sin Božji je taj naš prijatelj koji nam je iskazao toliku ljubav da je položio svoj život za nas kao svoje prijatelje. Učinio je to radi našega spasenja.

„On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu.“ Poslanica Filipljanima 2, 6-8

Za onoga koji ovo vjeruje Bog prestaje biti strogi sudac (mada je Bog i pravedni sudac) koji nabija standarde, ocjenjuje naša djela i kažnjava, te postaje njegov prijatelj, onaj koji ga neizmjerno ljubi, brine i želi samo dobro.

Image and video hosting by TinyPic

Isusovi prijatelji su oni koji vjeruju da je On dao svoj život za njih, odnosno oni koji imaju povjerenja u njega.

Onaj koji živi u uvjerenju da mu je Sin Božji prijatelj, da ga neizmjerno ljubi, želi učiti od Isusa i slušati njegove zapovijedi. Naravno da i griješi, on se nalazi na putu učenja i promjena kroz cijeli život, ima uspone i padove, ali uči od Isusa i teži slušati ga.
I to ne zato što mora, već zato što su on i Isus prijatelji, zato što ga sve više poznaje, voli, zahvalan je, te ima sve više povjerenja.


Post je objavljen 30.07.2009. u 11:13 sati.