Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypottersvijet

Marketing

Harry Potter uvodni post o 'trojki'

Svima želim dobro došlicu na novi blog o čarobnjaku Harryju Potteru i njegovom životu. Za početak nešto o trojki - Harryju, Ronu i Hermioni.

Image and video hosting by TinyPic
Harry James Potter (rođ. 31. srpnja 1980.) glavni je lik serijala knjiga i filmova Harry Potter spisateljice J.K. Rowling. Sin je jedinac Jamesa i Lily Potter koji su stradali te je on već kao jednogodišnja beba došao u dom Dursleyjevih, gdje je proveo narednih deset godina. Harry je naslijedio majčine zelene oči i očevu neobično kuštravu crnu kosu. Ranije je opisivan kao nizak i mršav za svoje godine. Također ima i tanak ožiljak na sredini čela u obliku munje. To je jedini tjelesni znak ubojite kletve koju je na njega bacio Lord Voldemort 31. listopada 1981. i koja je ubila njegove roditelje i uništila njihovu kuću. Harry pohađa Hogwarts, školu vještičarenja i čarobnjaštva. Njegovi najbolji prijatelji su Ronald Weasley i Hermione Granger. Glumac Daniel Radcliffe utjelovljuje lik Harryja Pottera u svim dosad snimljenim filmovima.


Pa o Hermioni:

Image and video hosting by TinyPic
Hermiona Granger porijeklom je bezjakinja. Njezini su roditelji zubari. Harryja i Rona upoznala je u "Hogwarts Expressu" prvog dana tražeći Nevillovu izgubljenu žabu. U početku ni Harryju ni Ronu nije bila simpatična jer je svima zapovijedala i puno pametovala. No to se promijenilo nakon što su Ron i Harry spasili Hermionu od gorskog trola, a ona njih od kazne. Od toga dana oni su postali najbolji prijatelji. Hermiona je najpametnija učenica na godini i uvijek ima spreman odgovor na profesorovo pitanje (i zato joj svi govore da je sveznalica). To njezino znanje često izvlači Rona i Harryja iz nevolja, bilo da se radilo o njihovim pustolovinama ili o školskim zadaćama. Hermiona uvijek za sve ima logično objašnjenje i zato neprestano "spušta na zemlju" Rona i Harryja kad se oni previše zanesu svojim nemogućim i gotovo apsurdnim idejama i teorijama. Također je poznata i kao stručnjak za ljubavne probleme pa joj se zato i Harry obraća kad ne razumije cure. Ron i Hermiona neprestano se svađaju (uglavnom oko gluposti) i tako dovode do ludila sve oko sebe, a posebice Harryja. Trebalo im je milijun godina da shvate ono što su već svi znali - da se sviđaju jedno drugome. No Ron ne bi bio Ron da i to nije uprskao, ali ipak su u posljednje vrijeme stvari krenule nabolje. Hermiona je osnovala Z.B.LJ.U.V.(Zajednica za boljitak ugnjetavanih vilenjaka), čime neprestano gnjavi sve oko sebe, a i od nje je potekla ideja o osnivanju Dumbledoreove Armije . Kad se tako uhvati nekog plana, ne odustaje lako, čak i ako pri tome krši školska pravila (čemu se inače strogo protivi). Slytherini se uvijek rugaju Hermioni što je bezjačkog porijekla, i nazivaju je raznim pogrdnim imenima, no i Ron i Harry uvijek je brane (i usput tako zarade još jednu kaznu), iako im Hermiona neprestano govori da ih ignoriraju. No uzalud. Hermiona se kasnije pokazuje kao prava prijateljica. U 7. knjizi postaje vjeran suputnik Harryju u njegovoj potrazi za horkruksima koju mu je povjerio Dumbledore. Između nje i Rona frcaju sve jače i jače iskre, što ih naposljetku dovede i do braka. Imaju dvoje djece. Mala Rose sad kreće u prvi razred, dok će mali Hugo tek za dvije godine moći u Hogwarts, a društvo će mu pratiti Lily, Harryjeva i Ginnyna kćer.



Pa o Ronu:

Image and video hosting by TinyPic
Ronald "Ron" Bilius Weasley (* 1. ožujka 1980.) književni je lik iz serije romana o Harryju Potteru književnice J.K.Rowling. U filmu ga portretira Rupert Grint. Ima crvenu kosu, glavni znak raspoznavanja obitelji Weasley, i plave oči. Opisan je kao visok i mršav s pjegicama, dugim nosom te velikim stopalima. Ron je učenik u Hogwartsu iz doma Gryffindora i najbolji je prijatelj Harryja Pottera i Hermione Granger. Ima važnu ulogu u mnogim Harryjevim avanturama. U gryffindorskoj metlobojskoj ekipi igra na mjestu vratara. Mora nositi odjeću starije braće jer njegova obitelj nema dovoljno novaca da bi mu kupila nove pelerine. Ron je u knjigama opisan kao jedan od najduhovitijih likova. Većina njegovih razgovora s drugim likovima prožeta je duhovitim upadicama. Želi popularnost kakvu ima Harry. Ponekad pokazuje blagu ljubomoru prema Harryju i njegovoj slavi. Spisateljica nam je dala znakove koji ukazuju na to da je Ron zaljubljen u Hermionu, iako to on sam nikad nije priznao. Bio je sav izvan sebe od ljubomore kada je Hermiona otišla na Božićni bal s Viktorom Krumom. U šestom romanu, Harry Potter i Princ miješane krvi, bio je u vezi s Lavender Brown, ali uglavnom samo zato da bi kod Hermione izazvao ljubomoru. Na prvoj godini, u Harryju Potteru i Kamenu mudraca, u zrcalu Erised (zrcalu koje pokazuje najveće želje svake osobe) ugledao je sebe kao glavnog prefekta i kapetana metlobojske ekipe. U rukama je držao Međudomski i metlobojski pokal. Ron je u školi sličnog uspjeha kao i Harry. Prosječan je učenik s ponekom ocjenom Iznad očekivanja. Najuspješniji je bio u predmetima Obrana od mračnih sila i Skrbi za magična stvorenja, dok su mu predmeti Preobrazba i Čarobni napitci zadavali mnogo problema. Na petoj je godini postao prefekt, što nije očekivao. Iste je godine postao i igrač gryffindorske metlobojske ekipe i igrao je na mjestu vratara. Odličan je igrač, a jedini je mogući problem što je podložan utjecaju navijača. Ako ga navijači izviždaju, zbuni se i počne griješiti, što pokazuje manjak samopouzdanja.



Post je objavljen 29.07.2009. u 17:16 sati.