Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/milemylo

Marketing

SVIJET JE POLUDIJOOOO

Eto i to sam doživio!! Konačno smo pukli ( ili bar neki od nas )! Uvijek sam se pitao koja je zapravo stvarna razlika između nas ljudi i ostalih bića na planetu Zemlji i ostatku svemira, i konačno s tugom mogu priznati da sam otkrio tu razliku! Zove se GLUPOST!!!
Tijekom mog života vidio sam svakakve gluposti ( neke sam i sam počinijooo ), ali uvijek sam se tješio da su to male sitnice, no više ne mogu da se tješim. Motiv ovom tekstu je najnovija odluka FIFA - e da zabrani molitvu na nogometnom terenu( ? )! Da, dotle je došlo! Iskreno ja nisam vidio niti jednog igrača ( bez obzira na color of the skin ), da se molio na terenu! Ok neki su podigli ruke prema nebu, drugi se prekrižili, treći pljunuli na travu, četvrti poljubili travu, i tako dalje, ali nisam niti jednog vidio da se moli.
Niti jedan arap nije donio tepih i molio se, nisu klečali katolici na koljenima, i stvarno ne znam čemu ta odluka?
Ok, zamislimo sljedeću situaciju. Igrač je zabio gol i to u najvažnijem trenutku! Presretan on podigne ruke prema nebu kad se začuje zviždaljka gospona bankara,, ovaj mislim suca ( bankar je po zanimanju ).
Igrač u čudu pretrnuo. Zar je gol poništen? Ne to nije istina! Trči sucu da mu opsuje sve po spisku kad ovaj opsovani već drži crveni karton u ruci!
- Estas louco?! Čemu crveni karton?! - u šoku će igrač
- Zabranjeno je moliti na terenu! Napusti teren! - kaže njemu sudac
Ovaj ga gleda ko tele u šarena vrata i čeka da se čiko sudac nasmije al ovaj ko kip bana Jelačića, ni crta na licu se nije pomakla.
- Ma ko se molio?! - brzo će Pedro Goncalves Santiago Lurdes Pinto de Santa Maria Alves Correira zvan Pico - Pozdravljao sam!
Sudac ga gleda kao policajac u izlog sa krafnama.
- Ma koga li si ti to matere ti pozdravljo, ha?! - on će metodom policajca
- Svoga pokojnog babu, oca moga! Umro jadan i njemu sam posvetio ovaj gol! Kakva molitva! Pa ja ne znam moliti ni Oće Naš, ili Zdravo Marijo a kamo li Apostolsko Vjerovanje ili nešto slično! - tužno će igrač kao da je čuo da nitko ne zna tko je on - Znam da me on gleda odozgo!
- E pa ne gleda! I njima odozgo je zabranjeno gledati utakmicu! A sad se gubi sa terena! - pobjedonosno će čovjek u crnom ( inače je u žutom ali mu umrla baba jučer pa eto.. )
Takav scenarij i nije tako nemoguć i to će uvelike pokvariti doživljaj pračenja nogometa. Uvijek je bilo užitak promatrati tko će bolje proslaviti zabijeni gol, a eto sad su i to zabranili!
Zašto ne zabrane suca?? Taj čovjek je užas! Ništa ne znaći niti jednoj momčadi koja igra nogomet, stalno smeta igračima i prekida igru kad mu padne na pamet! Nosi crno kao da je darker i voli se pravit važan! A najgore je što je prava tužibaba!! Nogomet nije balet! Ako je sudac već potreban onda bi to trebao biti netko poput Babe Rutha, Boba Sappa, Cro Copa, Mike Tysona i ostale mrge , kojih je užitak ( i strah ) gledati! A ne baletane i Humpty Dumptyje..
Al što ćete kad GLUPOST vlada svijetom i mi tu ništa ne možemo!!
Eto, netko će reći i da je sve ovo napisano GLUPOST!
A će sam vam rekao: GLUPOST je posvuda:::

Post je objavljen 28.07.2009. u 17:40 sati.