Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Svi vole voljeti...

… uz Susan Elizabeth Phillips, recimo. Prošlog tjedna sam u dva dana pročitala četiri njezina romana, tako da uzimam legitimitet smatrati se instant – stručnjakom za ovu spisateljicu ljubića. Pročitala sam: «Ili ti ili nitko», «Ovo moje srce», «On i nijedan drugi» i «Prva dama».
Prve tri pripadaju seriji ljubavnih romana Chicago Stars (naziv se odnosi na izmišljenu momčad američkog nogometa), dok radnja «Prve dame» nema nikakve veze s navedenim klubom.

Naime, za Chicago Starse igraju brojni seksepilni igrači, a oko kluba se motaju izrazito privlačne žene (spomenimo samo vlasnicu kluba Phoebe Sommerville i njezinu sestru Molly, spisateljicu i ilustratoricu knjiga za djecu). Naravno, seksepilne igrače trenira seksepilni trener pa je to razlog više za pregršt soft porn scena u kojima i čitateljice uživaju jednako kao i muškarci (pretpostavljam, dakako, khm, khm.) Jasno, svaki roman završava happy endom u kojem prava žena uvijek slijeće u naručje pravog muškarca. U svakom slučaju, čita se lako, stranice se brzo prelijeću i mislim da se u ovom slučaju radi o pravoj ljetnoj limunadi za puštanje mozga na ispašu.

Inače, zanimljivo je za Susan Elizabeth Phillips da je počela pisati zajedno sa svojom susjedom Claire (zajedno su napisale jedan povijesni roman, a potom se Claire odselila s obitelji, pa je Susan Elizabeth bila prisiljena sama početi pisati (i to joj se nedvojbeno isplatilo, jer iza sebe ima dvoznamenkasti niz bestselera te brojne žanrovske nagrade).

Preporuka za čitanje: na plaži ili terasi u hladu. Štivo za žene, ali i tankoćutnije muškarce.

Post je objavljen 31.07.2009. u 11:38 sati.