Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mallacarobnica

Marketing

o Hermioni Granger


Rođena:19.9.1979
Obitelj:neimenovani zubari
Ljubimac:Krivonja
Boja očiju:smeda
Boja kose:smeđa,kovrčava
Naj predmet:aritmancija
U filmuje glumi:Emma Watson
Hermiona je pametna djevojka kovrčave kose bolje reči kuštrave kose potajno zaljubljena u svog najboljeg prijatelja Rona koji gaji iste osjećaje za nju. Najbolja je učenica na svojoj godini. Najdraži predmet joj je aritmancija,a najmrži proricanje sudbine. Položila je sve časove sa O i samo jedan sa I.
Hermiona Granger je kći bezjaka. Njezini roditelji su zubari. Ona je redovito najbolja učenica u svojoj generaciji u Hogwartsu. Harryja i Rona upoznala je u "Hogwarts Expresu" prvog dana. Tražeći Nevillovu izgubljenu žabu ušla je u njihov kupe. Ronu i Harryju nije bilo ni malo simpatična. Još sa vrata počela je pametovati i pokazivati svoje čarobnjačko umijeće. Harry i Ron su je izbjegavali što su više mogli no ona ih je neprestano pratila. Tek nakon "avanture" sa trolom njihov se odnos posve promijenio, a Hermiona se prestala ponašati kao razmažena pametnjakovička. Bez Hermione, Harry i Ron ne bi uspijeli u mnogim svojim pustolovinama. Njezino znanje ih je uvijek izvlačilo iz opasnosti. Građom krhka djevojčica može se pohvaliti velikom hrabrošću. Vrlo je oštroumna ali i stroga. Strogo se drži svojih planova a Harryja i Rona uvijek lijepo "spusti na zemlju" kada pretjeraju sa svojim idejama. Uvijek ima logično objašnjenje za sve.
Nikada ne propušta nastavu osim ako je to krajnje nužno. Ima spreman odgovor na svako profesorsko pitanje, a na testovima ostvaruje maksimalne bodove. Puno uči i svako slobodno vrijeme provodi sa knjigom u ruci. No nije ni njoj sve savršeno. Često trpi ruganje Draca Malfoya i njegovih prijatelja. Mnogi zavidni učenici rugaju joj se zbog njezinog bezjačkog podrijetla ili zbog malo večih prednjih zubi. Hermionu uvijek brane Ron i Harry. Velika joj je želja postati uspiješna vještica, a to će sigurno i postati.

Post je objavljen 27.07.2009. u 12:41 sati.