Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/johnbezterrae

Marketing

Static waste + cheerful update

Evo, doma sam… Ništa značajno se ne događa, idem tu i tamo na more (kad ne dere bura), sve mi diže tlak, svake godine sve više i više zaboravljam živjeti s ljudima na istom prostoru, jedva čekam kad ću se vratit u Zagreb da nastavim s ritmom koji mi odgovara, cijelo vrijeme žderem i poslije se osjećam jadno zbog toga, borim se s hordama stranaca po Stradunu i čekam sto godina u banci kako bih obavio nešto što traje jednu minutu, slušam kako se svi oko mene konstantno prepiru i govore jedni drugima iza leđa te se od mene očekuje da biram strane, a ja kao Švicarska, čekam da mi dođe Miško, čekam da ode kako bih mogao na Mljet sa ćaćom, čekam kad ću počet štrebat antropologiju, beskralježnjake i herbarij kako bih to sve dao u rujnu i očistio sve godine te nastavio s kaznenom, „četvrtom“. Eto, kao što vidite, ništa novo. Ovdje je vrijeme stalo, osjećam se kao da sam tek krenuo u srednju (a to mi nije bilo baš najbolje vrijeme u životu), zagrebački život i ovaj ovdje jednostavno nisu kompatibilni i sve više i više jedva čekam na svoju kolibicu u šumi, s potočićem kroz vrt, jednom jelom da mi pravi hlad i vjevericom za društvo. Amen.

The update:

Ah, moglo bi se reći da mi nije bilo dobro kada sam pisao ovaj „post“ poviše. :) Ali sada sam sav svoj, moji su otišli voziti tatinu tetku u bolnicu i ostao sam home alone, stavio muzikicu i uživam. Doduše, ubio sam se ko manijak tražeći daljinski od DVD playera (mislim, nije meni teško dizat guzicu ali player na sebi ima samo play, pause, stop, a meni je trebalo malo naprednih opcija da sve podesim, a to je dostupno samo preko daljinskog) koji je bio vješto skriven u spavaćoj sobi, pod tonom knjiga. Moji, otkad su si nabavili MaxTV, više i ne gledaju DVD-ove tako da je sve to van funkcije. Srećom, kako sam dijete elektroničara, uvijek ima viška kabela i adaptera pa je stvar relativno brzo proradila.

Volim ovu našu glazbenu liniju koja jedva radi. Ima savršeno pojačalo. Ovaj model je dolazio s trosistemskim zvučnicima od ČAK 100 WATTA, no zvučnici koje trenutno imamo su „samo“ 60W. Samo… :) Joj, kako mi je žao što to ne mogu odvrnuti do kraja :( Dobro je i ovako, samo sam trebao odnijeti Lady u sobu da joj ne smeta buka. Nije se bunila što je transportiram, valjda je bila previše zamantrana vrućinom da ode sama tamo.

Uglavnom, sad tu pjevam ko nagluho krme i uživam. Već pet dana zaredom idem na more ne bi li mi se nekako krakovi uskladili s podlakticama ali i dalje kategorički odbijaju pocrniti. Danas sam ih izložio nemilosrdnom suncu, u nadi da ću si prestati svojim zanosnim bijelim bedrima osvjetljavati put do zahoda po noći ali ništa. Zato me uhvatilo preko ramena! Ah, ipak mi je nedostajao taj osjećaj zatezanja preko leđa. Da, znam, dobit ću trideset i jedan rak do trideset i prve ali trenutno I SOOO DON'T CARE!

I tako… Vrtim se po kući, žderem sve što nije dovoljno brzo da pobjegne od mene. Istina, potrošim to popodne na moru dok plivam i aktivno si otežavam stvar plivajući kao retardinjos. Barem se tješim. :)

Inače, situacija se doma nije nešto bogzna kako promijenila. Vrijeme kao da je stalo, to svaki put primijetim. Oh, puno toga se mijenja na krajobraznoj razini, no veoma malo toga na razini mentaliteta naselja. Pogotovo kod mene doma. Što sam stariji, to više primjećujem koliko se Mater et Pater ćoškaju konstantno, koliko su oboje isti i jedno drugome zamjeraju iste one stvari koje i sami rade. Meni to neopisivo diže nerve. Da ne spominjem kako vječito moram paziti što pred kime govorim, čiju stranu da odaberem i kome da potajno gurnem nož među 4. i 5. rebro. Ne da mi se. Ne da mi se paziti na takve beznačajne gluposti kad je život dovoljno kratak, kad je ovo ljeto dovoljno kratko da se neću niti stići odmoriti. Nemam vremena za takve igre, želim se opustiti, naučiti te vražje beskralježnjake i vratiti se u Zagreb spreman za ispit. Spremniji no što sam ikad bio, a teško ću to postići ako mi svaki dan triput dignu tlak svojim djetinjim ponašanjem. Zar nije glupo što ja to moram primjećivati, ja dijete? Ma bezveze…

Životarim, trenutno. Udavit ću svoju rodicu. Otkrila mi je FoxLife kanal na MaxTV-u. Serije, serije i nothing but serije all day long. Od humorističnih do Uvoda u anatomiju. Joooj, nije mi to trebala pokazati. Speaking of which, Grey's Anatomy upravo počinje pa me ispričajte. Javit ću se čim se nešto sočno i napeto dogodi :) S mojim životom, naravno, ne u seriji :)


Post je objavljen 27.07.2009. u 11:56 sati.