Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

DOMALJEVAČKA TKANICA 2009




Domaljevacka tkanica

Domaljevac spreman za još jednu feštu folkloraša
Pokrovitelj smotre: Predsjedavajuci Parlamenta BiH, gospodin Sulejman Tihic


Organizator centralne manifestacije u povodu proslave Dana Općine Domaljevac - Šamac, HKUD Mladost Domaljevac, izvršio je sve pripremne radnje za održavanje XI. Smotre izvornog narodnog stvaralaštva " Domaljevačka Tkanica", koja će se održati na središnjem trgu u Domaljevcu 25. srpnja 2009 godine u 20 sati.

Pozvano je četrnaest folklornih skupina iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, tako da će Tkanica po prvi put imati svoj međunarodni i multi etnički karakter.

Ovogodišnja smotra se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjedavajućeg parlamenta BiH gospodina Sulejmana Tihića a osim navedenog pokrovitelja, održavanje smotre su pomogli:
- načelnik općine Domaljevac -Šamac gosp. Željko Josić,
- Ministarstvo civilnih poslova BiH,
- Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske,
- Potpredsjednik F BiH gosp. Mirsad Kebo i
- Turistička Zajednica Županije Posavske koja je i ove godine suorganizator Smotre.

Domaljevačka Tkanica je kroz sve protekle godine održavanja postala primjer na koji način se smotre folklora trebaju održavati i za pozdraviti su inicijative kulturnih društva i Centara za kulturu iz susjednih sredina, koji su od ove godine započeli održavanja raznih sličnih manifetacija, što bitno pridnosi zaštiti kulturnog nasljeđa Hrvata Bosanske Posavine.

Branko Kesić

DOMALJEVAC

Post je objavljen 23.07.2009. u 19:20 sati.