Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/annie-odluka

Marketing

7.poglavlje = 2.dio

„ Bok, ja sam Dianne.“ Predstavila se djevojka koja je ušla u sobu. Dianne je bila visoka djevojka kovrčave smeđe kose i smeđih očiju. Po njenoj odjeći se moglo reći da dolazi iz imućne obitelji.
„ Ja sam Jessica. Drago mi je.“ Ljubazno sam odgovorila i pružila joj ruku.
„ Sviđa ti se škola?“ upitala je.
„ Još nisam bila u školi. Obišla sam samo internat. Sudeći po izgledu internata, škola ne može biti grozna. Ovdje sve miriši na lovu, sve je najbolje uređeno...“ Odgovorila sam.
„ To je istina. U ovu školu idu samo imućni, ali ima par stipendista. Stipendiju dobivaju samo najbolji učenici u državi. Kao ti.“
Nasmješila sam se.
„ Ja moram do dramske grupe. Vidjet ćemo se kasnije. Obiđi školu. Svidjet će ti se.“ Kimnula je glavom.
„ Može. Hvala na savjetu.“
Dianne me poljubila u obraz i izašla iz sobe.
Izvadila sam odjeću iz kovčega do kraja i spremila ju u ormar. Između ormara bila su vrata. Kako su ormari dosta veliki, vrata se uopće nisu mogla vidjeti s ulaza u sobu. Otvorila sam vrata. Bila je to kupaonica. Desno od vrata nalazio se jacuzzi, a lijevo od vrata masažna tuš kabina. Točno nasuprot vrata nalazio se umivaonik, a iznad njega veliko ogledalo. U lijevom kutu od umivaonika nalazio se ormarić sa ručnicima, a u desnom kutu od umivaonika se nalazio wc.
Ostala sam u šoku. Ne samo da je soba savršena, već je i kupaonica iznad mojih očekivanja. Upitala sam se koliko neki roditelji plaćaju svom djetetu jednu godinu školovanja.
Vratila sam se u sobu. Neko vrijeme sam sjedila na krevetu i gledala TV. No, to mi je ubrzo dojadilo pa sam odlučila nazvati roditelje. Bili su oduševljeni školom. Tko ne bi? Nakon njih, nazvala sam Jane.
„ Bok, mala... Kako je u NY?“ upitala sam
„ Ejjj...“ oduševljeno je viknula Jane, „Super je.“
„ Vidim da uživate bez mene.“ Sarkastično sam dodala.
„ Ma, ne. Nedostaješ nam, ali se dobro snalazimo. Kako je kod tebe?“ upitala me.
„ Odlično. Upoznala sam si cimericu. Super je.“
„ A jesi upoznala Davida?“
„ Ha,ha... Kao prvo, tek sam stigla, a kao drugo znam da ga neću upoznati....“
„ Oprosti što te prekidam, ali moram ići...“ Rekla je Jane nakon produljene tišine. „ Idem van s Jamiem“
„ S onim tipom koji trenira s Benom?“
Ne mogu vjerovati da sam se tek sada sjetila Bena. Vjerovatno je to zbog uzbuđenja.
„ Da. Poslat ću ti mail o tome kako je bilo. Pusa“
„ Pusa...“

Nakon Jane zvala sam i Catherine i Bena. Catherine je bila zauzeta pripremanjem sestrine rođendanske zabave, a Ben je bio na treningu.Već mi nedostaje. Nedostajale su mi njegove oči, njegov osmjeh, njegov glas... Obgrlila sam se rukama i duboko udahnula. Sve bih dala da ga vidim. Suza mi je kapnula niz lice. Obrisala sam ju rukom i odlučila prošetati školom.
Čim sam sišla u predvorje upoznala sam neke nove prijatelje. Jake je bio visok 17-godišnjak ih kratke crne kose i plavih očiju. Izležavao se na trosjedu i gledao TV. U jednom naslonjaču sjedila je Hayley. Njena smeđa kosane podsjećala je na med, a njene oči imale su predivnu nijansu zelene boje. U njenim očima vidio se sjaj. Gledala je u Jakea. Meni se činilo da ima neke osjećaje prema njemu. Uzela je knjigu i pravila se da čita iako je bilo očito kako joj pogled svake sekunde odlazi prema slatkom 17-godišnjaku. Sjela sam u naslonjač do Hayley. Pričali su mi o školi. Ovu školu oni polaze već sada 4. godinu za redom. Maturanti su, kao i ja. Ispričali su mi kako se na drugom katu internata, osim soba, nalazi i teretana. Na trećem katu nalazilo se kazalište. Naravno, bile su i sobe na trećem katu. Tako sam zapravo shvatila da svaki kat ima i neki dodatak, osim prvog kata. Na četvrtom katu bio je bazen, na petom knjižnica i na šestom soba za sastanke. Tamo bi se sastajali svi učenici kada bi ravnateljica imala neku obavijest.
Jake i Hayley su mi također rekli da iza škole postoji trgovački centar jer u blizini nema nikakvih dućana, a i niti jedno javno prijevozno sredstvo ne vozi u grad. Dopuštenje za izlazak tamo dobivamo od ravnateljice. U centar se odlazi subotom, a dopuštenje se dobiva jedino ako u prethodnom tjednu nismo imali niti jedan neopravdani sat i ocjenu manju od 3.
Puno vremena sam provela pričajući sa novostečenim prijateljima pa sam se odlučila vratiti u sobu i obilazak škole obaviti sutra.


„ Da li ti je bilo dosadno danas?“ upitala me Dianne čim sam ušla u sobu.
„ Nije. Upoznala sam Jake i Hayley. Ispričali su mi sve što me zanimalo u vezi internata i škole. Tu je dosta toga fancy i otmjeno. Wow.“ Odgovorila sam.
Dianne se nasmijala.
„ Donijela sam ti raspored. Sutra ti nastava počinje od 9.“
„ Hvala.“ rekla sam uzimajući papir iz Dianneine ruke.
„ Ti si dobila stipendiju?“ upitala sam
„ Ne. Moji roditelji mi plaćaju ovu školu.“
Znala sam. Po odjeći se vidjelo da je iz bogate obitelji. Nosila je sat D&G, bijele Lacoste tenisice i S.Oliver komplet. Traperice i bijelu majcu. Zašto sam uopće išla pitati takvo glupo pitanje.
„ Baš fora. Ja sam ovdje zahvaljujući stipendiji.“
„ Znam. Ravnateljica mi je sve rekla. Inače, ja sam voditeljica dramske grupe ovdje.“
„ Stvarno?“ oduševljeno sam upitala., „Bih li se ja mogla pridružiti? Obožavam glumu.“
„ Naravno. Dramska grupa se sastaje sutra nakon nastave u kazalištu. To je...“
„ Znam gdje je kazalište.“ Prekinula sam je. „ Jedva čekam.“
„ Što misliš upisati nakon srednje?“ Dianne je sjela za radni stol i upalila kompjuter.
„ Željela bih studirati dramu na Julliardu.“
„ Onda ćeš sigurno upasti tamo. Uvijek prvo primaju S polaznike ove škole. Naravno, budeš li ovdje uspješna.“
Na kompjuetru se pojavio zaslon Imate jednu novu e-mail pruku.
„ Dat ću sve od sebe.“ Odgovorila sam. „ Kakav si mail dobila?“
„ Moramo otići u sobu za sastanke po knjige.“
Dianne je poklopila laptop.
„ Ideš?“ upitala je.
„ Naravno.“ Odgovorila sam i zajedno s Dianne izašla iz sobe.


Post je objavljen 23.07.2009. u 13:52 sati.