Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

1. utrka građana - OPATIJA 2009 „Trči i uživaj“

... je zapravo popratna utrka, a glavna je:
2. međunarodna atletska utrka za žene (18.400 m)

Utrke se održavaju u povodu Dana grada Opatije i njenog zaštitnika Sv. Jakova.

Ljetujem u ovom dijelu Jadrana i odlučili smo odmor provesti djelomično aktivno. Zakonita nije spremna za 18,4 km, a ja nisam žena, pa smo se prijavili za utrku građana. Osim nas dvoje, u trci su sudjelovala još dvojica muškaraca, koji su bili pratnja svojim ljepšim polovicama.
Nakon starta glavne utrke, na kojoj je sudjelovalo 17 žena. Startala je i utrka građana. Obzirom da nas je bilo malo, dogovorili smo da ćemo zajedno ući u cilj. Glede trčanja, dodali smo si 500 metara bonusa i došli u vremenu 10:46. Prvi km je bio uzbrdo, a u povratku se nismo žurili. Zakonita je došla nešto kasnije (11:22), te je bila prva u ženskoj konkurenciji.

Na utrci je pobijedila Ida Šurbek iz Slovenije, a Marija Vrajić je bila druga.
Među natjecateljicama je bila Senka S., koja je na ovogodišnjem Velebit treku bila prva žena u Planinarskoj kategoriji.
Kada već nabrajam, svakako bih spomenuo i Mirjanu Kmačić Pellizer, našu ultramaratonku, koja je trčala preko tri pustinje, a čeka ju još jedna - ledena.

Nagradni fond i sponzori
Gospodin Dragan je zbilja majstor za sponzore. Sponzora je bilo koliko i natjecateljica, a nagradni fond je bio dobar. Prve tri žene su zbilja mogle tačkama voziti nagrade. Nakon trke je bila i bogata okrijepa.

Slovenska obitelj
Na natjecanje je došla i jedna slovenska obitelj. Majka je sudjelovala u utrci, a otac je čuvao djecu. U razgovoru s njim sam saznao da je dan ranije bio na Triatlonu u Kostreni, a čini mi se da su i djeca sudjelovala, jer su i ona imala napisane brojeve na rukama. U razgovoru s njim sam shvatio da im je baš zanimljivo ići na trke, jer i inaće su sportski aktivni. Na moru godinama viđam ljude kako joggiraju ujutro, voze bicikle i bave se sportom. Ovih dana sam gledao najave za trke u srpnju i kolovozu i čudio se velikoj ponudi, sada razumijem da postoji razlog. Sugerirao bih organizatorima da porade na oglašavanju, jer su se Opatijci čudili kakva je to utrka, a bilo je i nekolicina zainteresiranih za utrku građana, ali su kasno saznali.
Slijedeće godine bi bilo zgodno da postoji i utrka za djecu, ali i da se porazmisli o trasi utrke, da baš ne ide po prometnoj cesti prema Lovranu (ako alternativa postoji).


Post je objavljen 26.07.2009. u 23:55 sati.