Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U ŠUMSKOM POŽARU POGINULA ČETVORICA VATROGASACA

TARRAGON

Stotine španjolskih vatrogasaca i vojnika u srijedu se nastavilo boriti s nizom šumskih požara, nakon što su dan ranije četvorica vatrogasaca poginula u jednom od njih.

Video by Dnevnik.hr

U španjolskom parku Ports u blizini grada Tarragon, izbio je šumski požar, u kojem su stradala četvorica vatrogasaca, a dvojica su teško ranjena. Poginule vatrogasce okružio je požar nakon što je vjetar iznenada promijenio smjer pokraj mjesta Horta de Sant Joan na istoku zemlje, pišu španjolski mediji.

Prema priopćenju španjolske policije još uvijek se ne znak kako je došlo do požara u parku. S vatrom se i dalje bori više desetaka vatrogasaca kojoj pomoć pruža i desetak kanadera.

Istovremeno, Jedan požar bukti i sjeverno od Madrida zbog kojega je 2.000 ljudi evakuirano. Ondje vatru pokušava ugasiti 200-tinjak vatrogasaca i nekoliko kanadera.

Nekoliko požara izbilo je i u regiji Cuenci, odakle je iz šumskih kampova evakuirano 300 djece. Sumnja se da su neki od požara podmetnuti. Vatrogascima ne pomaže niti temperatura od oko 40 stupnjeva koja posljednjih dana vlada Španjolskom. Dnevnik.hr


Post je objavljen 22.07.2009. u 12:00 sati.