Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ggirry2

Marketing

erich segal: muškarac, žena i dijete


konačno jedna knjižica za nježnu mušku dušu. o muškim osjećajima i muškoj perspektivi na obitelj i na problem koji se javlja.
Dr. Robert Beckwith, uzoriti sveučilišni profesor i uzoriti suprug uzorite Sheile (što čine jedan zaista uzoriti mladi bračni par) odlazi jednog dana na službeni put preko bare u Francusku. Ona doma sretna čuva njihovo buduće dijete u svome trbuhu, a on tamo preko upoznaje jednu prelijepu liječnicu i, usprkos tome što priznaje da je oženjen, završava s njom u krevetu, jer nju ta činjenica uopće ne interesira. Muškarac za jednu noć, eto.
To je bila prošlost (i to je bilo njegovo prvo i posljednje nevjerstvo).
Deset godina kasnije počinje ova priča. Bob dobiva poziv iz Francuske i doznaje da je lijepa liječnica umrla, da se nikada nije udavala i da je iza sebe ostavila devet-godišnjeg dječaka.
Bobovog dječaka, sina.
Šok.
Uzoriti Bob, naravno, svojoj Sheili priznaje što je bilo.
Šok broj dva.
No, pristaju malog Jean-Clauda udomiti na neko vrijeme dok mu se doma ne nađu neki prikladni udomitelji. Jean-Claude pristiže u Ameriku, i, naravno, stvara pomutnju u Bobovom srcu i njihovoj obitelji (Bob i Sheila imaju dvije kćeri).
Sheila se osjeća izdanom, zaboga, deset godina je živjela u laži (!?). Bob se osjeća kao u oblacima, zaboga, on ima sina (!!).
Sve se odvija bez iznenađenja, svi zapleti dolaze baš kako i trebaju i kako ih očekujete.
A i rasplet.
Za meka muška srca.
:)

P.S.
pitanje za raspravu:
Da li za prevare postoji zastara, kao i za ostala kriminalna djela?

citati:
savjet prijatelja:
Otarasi se malog. Smjesta. brzo. Amputiraj tu vezu ili će ti brak dobiti gangrenu.”

očeva ljubav:
Bob više nije mogao izdržati. Zgrabio je dječaka i zagrlio ga. Mogao je osjetiti kako dječakova prsa brzo dišu tik do njegovih. Nisu ništa govorili. Čeznuo je za tim da kaže: “Volim te”, ali se bojao da će se slomiti. Stoga je jednostavno držao svog sina. I grlio ga, želeći da ga nikad ne pusti.”

prva rečenica:
Imam za vas važnu poruku, dr. Beckwith
posljednja rečenica:
Molim te, nemoj me zaboraviti.”


Post je objavljen 22.07.2009. u 08:14 sati.