Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shatt

Marketing

LET'S RUN AWAY AND... make believe that you love me too!

Moj shrink je danas rekao nešto pametno, nešto jako pametno… pričali smo o njemu… da, da, opet on… zovimo ga M. Dakle, pričali smo o M-u, i ispričala sam mu cijelu priču… I što mi je čovjek na to rekao?
Vjerojatno neću točno citirati od riječi do riječi, ali manje – više da jer mi se to ipak urezalo u pamćenje…

“Nakon svega što si mi ispričala, sad mi samo objasni zašto ti želiš biti s tim čovjekom? Zašto želiš biti s nekim tko nije mislio da si dovoljno dobra prvi put? S nekim tko te odbacio? Zar si na audiciji (uf upotrijebio je taj izraz koji sam i ja prije koji dan, zar je tako očito?!)? Kakav te to mazohizam tjera da budeš s nekim tko te očito ne želi, s nekim tko ti daje drugu priliku kao iz milosti. Ako sam ja dobro shvatio (a je :( ) on je taj kojemu nešto nije bilo po volji, a ne ti. Ti si htjela nastaviti, on nije. I zašto si ti onda dopuštaš da se netko tako ponaša prema tebi? Zašto si dopuštaš da te stavlja u situaciju da se ne osjećaš dovoljno dobrom? Zato jer on misli da nisi dovoljno dobra za njega? Kakva ti to bol treba u životu da se vežeš za nekoga tko te ne cijeni dovoljno takvu kakva jesi, a divna si. I mogu ti ja i svi drugi to ponavljati milijune puta, ali ti nam nećeš vjerovati, nego ćeš se opet priklanjati jedinom mišljenju koje je loše. Zašto kad se radi o ljubavi ljudi uvijek vjeruju svojim najgorim kritikama a ne najboljim? Zašto bi ti trebao čovjek koji te tako odbacio, koji je zaključio da mu nisi dovoljno dobra i koji te stalno podsjeća na to? Ne razumijem kakav to spoj vi imate dogovoren? U čemu je sad stvar? On će nešto zaključiti iz toga da te vidi na dva – tri sata? Promijenit će cijelo svoje mišljenje? U dva sata će zaključiti želi li biti s tobom ili ne? Ja mislim da je on svoju odluku već donio, a ti se mlada damo zavaravaš držeći se za rub njegovog kaputa, nadajući se da ćeš jednom biti dovoljno dobra za njega.
Tebi se dogodilo toliko tragedija ove godine, da ti se divim da uopće stojiš na nogama, a ne da funkcioniraš kao ljudsko biće. Malo tko može i zamisliti to što si prošla, a još manje njih bi to preživjelo. I ako on ne može shvatiti da imaš loše razdoblje u životu, ma i da nemaš, i da si uvijek takva, ne može te jedan dan željeti, a drugi tek tako odbaciti. Ne možeš to nikome dozvoliti. On te ne voli. Takav čovjek te nikada neće moći voljeti.”

I tu sam se onda ja ubacila i rekla “Ali on me volio”, pa je on nastavio…

“Ako te netko tako brzo može prestati voljeti, zbog toga jer si taj dan šutljiva ili si nervozna ili zbog bilo čega drugog, onda te nije volio. Ako netko jedan dan prema tebi može biti tako divan i obećavati ti “zauvijek” a drugi dan postati natmureni gad, ja ne shvaćam zašto nisi pobjegla glavom bez obzira. Ne treba ti to u životu. Ne smiješ se dovoditi u takve situacije. Nakon svega što si prošla stojiš na rubu, i ako te netko još samo malo gurne, bojim se da ćeš pasti, a onda će biti kasno”.

I opet ga ja prekinem i kažem mu “Ali on kaže da mu je stalo”, a on nastavi…

“Da mu je stalo, to bi dokazao. Ne razumijem zašto on misli da će donijeti nekakvu odluku kad te vidi na dva sata… vidio te je, ti si ista osoba, sve zna o tebi, taj dečko ima sve informacije koje treba da bi donio odluku, taj spoj neće ništa promijeniti, samo će tebi slomiti srce i toga se bojim”.

I nakon svega toga, a to je bilo prije nepunih sat vremena… ja sad sjedim s knedlom u grlu, suznih očiju I ne znam što da radim… koliko god si ja to poricala, u pravu je.
Više ne znam što da učinim, zapravo bih najradije javila M-u da sve otkazujemo jer shrink je u pravu… na žalost u pravu je.


Post je objavljen 21.07.2009. u 18:04 sati.