Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Prometne gužve

U mnogim se dalmatinskim gradovima preko ljeta događaju velike prometne gužve. To se najbolje vidi na raskrižjima, gdje ponekad stotine automobila čekaju na zeleno svjetlo. Policijske uprave i gradske vlasti Zadra, Splita i nekih drugih gradova tome su problemu doskočili uvođenjem jedinice prometne mladeži. Tu jedinicu čine srednjoškolci koji za plaću od dvije tisuće kuna ljeti reguliraju promet na raskrižjima. Dok oni reguliraju promet, semafori su isključeni. Ovo rješenje kudikamo poboljšava protočnost prometa, budući da semafor ne zna s koje strane raskrižja ima više, a s koje manje vozila. On ravnomjerno propušta promet, dok prometna mladež prednost daje po svome nahođenju, dakle gdje je potrebno i gdje ima dosta vozila. Time se značajno ušteđuje vrijeme i živci vozača.
U Vrgorcu su od otvorenja dionice autoceste kod Ravče učestale prometne gužve. Tome se pokušalo doskočiti postavljanjem semafora na glavnom raskrižju, ali evo u zadnje vrijeme taj semafor češće ne radi, nego radi. Opet se stvaraju gužve, izlijeću automobili, a posebno su izgubljeni turisti.
Kako je sada kasno da u nas uvodimo jedinicu prometne mladeži, jer te mlade ljude treba obučiti i platiti (a nema naznake da će semafor stalno biti uključen), bilo bi dobro da naša policijska uprava angažira nekoliko pozornika i novaka i lijepo ih postavi na semafor da reguliraju promet. U zadnje vrijeme je primljeno puno mladih policajaca, a kriminala hvala Bogu nema, pa umjesto da se dosađuju, neka reguliraju promet, bar izjutra i vikendom. To bi svakako bilo na korist zajednici.

Post je objavljen 22.07.2009. u 12:00 sati.