Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Humanost hrvatskih vojnika

Tijekom prošlog mjeseca u kampu Marmal u Mazar-e-Sharifu na sjeveru Afganistana gdje se nalazi i glavnina 13. HRVCON-a provedena je akcija prikupljanja novčane pomoći za teško bolesnu gospođu Qamar iz vrlo siromašne obitelji u selu Gur-e-Mar. Ona ima tumor koji su dijagnosticirali njemački liječnici i on se mora odstraniti da bi žena preživjela. Operacija se treba provesti u bolnici u Balkhu za što su bila potrebna navedena sredstva.



Budući da je u kontaktu s navednim selom bio stožerni narednik Kristijan Danko, on je najprije omogućio liječnički pregled gospođe a poslije u suradnji s ostalim pripadnicima hrvatskog kontingenta na sjeveru Afganistana uspio prikupiti dragovoljne novčane priloge u iznosu od 457 dolara.

Za operaciju je bilo potrebno 300 dolara a ostatak je donacija bolnici u Balkhu. Prikupljeni novac doniran je 11. srpnja 2009. u bolnici Balkh uz pomoć afganistanskog liječnika dr.Rustai koji je s bolnicom u kampu Marmal koordinirao pripremu operacije. Bojnik Babić, bojnik Gabril, narednik Podgorski i dr. Rustai s dvojicom svojih kolega novac su uručili ocu gospođe Qamar.

(Hrvatski vojnik)

Post je objavljen 20.07.2009. u 18:45 sati.