Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/reformatus

Marketing

Crkva sv. Petra

Predstavljamo Crkvenu općinu Reformirane crkve u Švicarskoj. Nazvana je katedrala sv. Petra, a tamo je propovijedao i poznati reformator Jean Calvin (Kalvin).

Danas u njoj djeluje zajednica vjernika. Crkvena općina ima dva pastora Vincent Schmid, Claude Vanderlinden te vijeće Crkvene općine koje sačinjavaju Gabrielle Lodygensky, Cristina Manuela Fedele, Nathalie Velay, Jean-Luc Persoz, Anne Dapples, Susanne Foglietta, Guillaume Taylor, Jocelyne Bourquin, Catherine Fauchier-Magnan, Richard Gautier, Cyrille Vernes, Elise Cairus.




Zajednica vjernika se okuplja na redovitim bogoštovljima, organiziraju kateheze za djecu i mlade te različite sadržaje za vjernike i društvenu zajednicu. Temeljna svrha je naviještanje Evanđelja te svjedočenje nauka Gospodina Isusa Krista.

Budući je crkva i kulturni spomenik posjetitelji mogu obići i upoznati se sa poviješću i utjecajem na duhovni i kulturni život grada. Zajednica vjernika pored bogoštovnih i pastoralnih aktivnosti organizira i različite kulturne događaje te koncerte.

Unatoč sekularizaciji Europe, Reformirana crkva još uvijek ostavlja trag na teološku misao i duhovnost. To je jedna od četiriju najvećih crkava Europe. Pored Rimokatoličke, Episkopalne i Evangeličke te djelomično Pravoslavne predstavlja temelj duhovnog i kulturnog razvoja našeg kontinenta. U punom je zajedništvu sa Evangeličkom crkvom, te prisna sa Episkopalnom. Sa tradicionalnim Crkvama kao što su Rimokatolička i Pravoslavne njeguje ekumenske odnose, u cilju stvaranja okvira zajedničkog svjedočenja evanđelja onima koji su u potrazi za Istinom.

INFO glasilo Reformatus

Reformatus, 2009.© #13900






Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 20.07.2009. u 18:45 sati.