Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

TREČI PUT OSTALI BEZ DOMA : GROM IM SPALIO KUĆU

BODROVCI
Piše: Željko Rukavina

Obitelji Martinović su u ratu srušili dvije kuće u Jajcu. Nakon 16 godina opet su bez doma. Grom je udario u električni vod i zapalio im kuću...

Ne znam što smo skrivili Bogu! Nakon što su nam u Jajcu za rata uništene dvije obiteljske kuće, sada, nakon 16 godina, ponovno smo ostali bez krova nad glavom, kazao nam je očajni Ivo Martinović, kojemu je u subotu u Bodrovcu kraj Đurđevca izgorjela kuća. Grom je udario u električni vod i prešao na kuću Martinovićevih koja se za nekoliko minuta pretvorila u buktinju, tako da su djed Ivo i dvoje unučadi, Miroslav (22) i Martina (20), te snaha Ljubica (39) imali vremena samo istrčati u dvorište kako bi se spasili.

Nemoćno su gledali kako vatrena stihija guta njihov dom. U potpunosti je izgorio potkrovni stan s namještajem te obućom i odjećom. Nisu ništa uspjeli spasiti. Sreća da su odmah stigli vatrogasci iz Đurđevca i spriječili da ne izgori dio prizemlja kuće. Prizemlje je oštećeno zbog obilne kiše.

- Bila sam u kuhinji. Iz utičnice je bljesnula vatra. Nakon nekoliko sekundi puknulo je kao iz topa i ja sam potrčala prema kupaonici jer se kći Martina tuširala. Pošli smo prema potkrovlju, ali su nas sa stepenica otjerali dim i vatra. Samo smo mogli iz dvorišta gledati kako odlazi naša muka - kazala je Ljubica iščekujući dolazak supruga Zorana (46), koji radi u Rijeci.

Obitelj živi od neredovite Zoranove plaće varioca, djedova mirovina nije ni tisuću kuna. Šteta je viša od 200.000 kuna. Kuća nije bila osigurana i stoga sav teret obnove pada njima na leđa. Tekući račun Zorana Martinovića u Erste banci je 3200564364. 24 sata


Post je objavljen 19.07.2009. u 21:26 sati.