Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Vidit će se na Svetog Iliju...

20. srpnja Dan je općine Velika Kopanica, ujedno i blagdan svetoga Ilije. Programi obilježavanja nastavljaju se u nedjelju, 19. srpnja, kada će biti održana jubilarna, deseta Smotra starog običaja, pod nazivom „ Vidit će se na Svetog Iliju, koja cura ima đuvegiju“.

I ove godine Smotra starih običaja okupit će brojna kulturno umjetnička društva s područja Brodsko posavske i ostalih slavonskih županija. Ulicama Velike Kopanice u nedjelju od 16 sati proći će velika povorka potpomognuta konjskim zapregama, u 16 i 30 je sveta misa, a prije samog prikaza starog narodnog običaja kupovanja medenjaka, u parku će u 17 sati biti odigrano veliko kolo. U večernjim satima bit će i veliki vatromet u središtu Velike Kopanice. Smotra se održava u organizaciji KUD-a Ivan Filipović koje radi i postoji 108 godina, pod pokroviteljstvom općine Velika Kopanica.

Dan općine Velika Kopanica je u ponedjeljak , 20. srpnja. U 9 sati je polaganje vijenaca poginulim braniteljima, a od 18 sati prijateljska nogometna utakmica NK Posavina iz Kopanice, i NK Hrvatski dragovoljac iz Zagreba. U 20 sati je zajednička večeras za sve sudionike.

Radio slavonija

Post je objavljen 19.07.2009. u 17:21 sati.