Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DRAMA U VRBASU, VATROGASCI STIGLI NA VRIJEME

VRBAS

Bježeći od svog nasilnog nevjenčanog partnera B. I. (35) iz Vrbasa iskočila je kroz prozor kupaonice stana, koji se nalazi na trećem katu zgrade u centru grada.Nevjerovatnom srećom, uspjela je održati se na simsu širokom svega desetak centimetara, svo vrijeme pridržavajući se za rub sjetlarnika.

Nesrećnu ženu su oko 23 sata najprije ugledali susjedi, koji su pozvali vatrogasce vjerujući da je riječ o pokušaju samoubojstva i ne sluteći da je riječ o obiteljskom nasilju. Prema riječima vatrogasaca, žena je skočila kroz prozor i zadržala se na simsu nekoliko metara niže, grčevito se držeći za drvenu konstrukciju svjetlarnika.

- Razbili smo nekoliko prozora, ali nismo mogli sigurno da je uvedemo u svjetlarnik zbog loše drvene konstrukcije - rekao je jedan od vatrogasaca. - Uspjeli smo vezati joj sigurnosni pojas i spustiti je na zemlju. Zaista je nevjerovatno kako je uspjela da se zadrži na klizavom i veoma uskom limu. U pokušaju da spasi život od nasilnika, mogla ga je izgubiti padom na cestu. Srećom, naposljetku se sve dobro završilo.

Kada je sigurno spuštena na tlo, vidno uznemirena i uplašena B. I. je ispričala da se tokom svađe zaključala u kupaonicu, ali kada se uplašila da će njen partner provaliti vrata, odlučila se za bijeg kroz prozor iako živi na trećem katu. I pored toga, rekla je da neće tužiti N. D., jer ne želi da joj se ime povlači u javnosti i po sudovima.

Kako se neslužbeno doznaje, B. I. je razvedena, samohrana majka jednog djeteta, a sa N. D. (37) već duže vrijeme živi u izvanbračnoj zajednici. Dežurna policijska patrola u stanu nije zatekla njenog nevjenčanog partnera, a potraga za njim je nastavljena.

Nesretnoj ženi, koja nije željela da joj se otkrije identitet, vatrogasci su pokrili lice na putu do vozila Hitne pomoći, a prema riječima susjeda, većina ih je iznenađena čitavim slučajem i kažu da nisu mogli ni slutiti da se tako nešto može dogoditi. Press online



Post je objavljen 19.07.2009. u 11:15 sati.