Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

370. Velikogorički vikend-go-turnir


4. Ljetni velikogorički turnir (18. 07. 2009.)

I ovaj je turnir prošao poput većine turnira ovogodišnjeg ljeta u Gorici. Današnju posjećenost izbavili su nam gosti Rato iz austrijskog Wiener Neustadta i Zlatko iz Samobora. Obojica su od pionira ove igre u Hrvatskoj. Igrali su još šezdesetih u zagrebačkom go-klubu zajedno sa Mladenom. Kao i Mladen i njih dvojica su penzioneri. Zlatko tek kreće kao penzić, a Rato je već sa stažom. Obojica su izjavili namjeru daljnjeg igranja goa. Nadamo se novim njihovim posjetama ovim turnirima. Rato daje ujedno inicijativu za druženja u prirodi poput Sljemena. Bilo bi stvarno ugodno družiti se uz igranje goa na, recimo, Puntjarki.
Igralo se u prostorima Športske udruge osoba sa invaliditetom ‘Uspon’ u Slatinskoga 4, švicarac, handicap -2 u pet kola, 30 minuta po igraču i byoyomi 15 sekundi...
Pogledajmo konačnu tablicu sa svim rezultatima.

M. Natjecaterlj     Kat Gra   1   2   3   4   5  Bd     SOS
1. Zakanj Matej 3d VGo 7+ 9+ 6+ 2+ 4+ 5 12,5
2. Ugarčina Marko 8k VGo 8+ 3+ 4+ 1- 5+ 4 14,0
3. Smud Mladen 2d VGo 9+ 2- 8+ 5+ 6+ 4 9,5
4. Primetica Nikola 7k ZG 5+ 6+ 2- 7+ 1- 3 15,0
5. Primetica Mirko 11k ZG 4- 8+ 7+ 3- 2- 2 13,0
6. Vuković Ratimir 14k WN free 4- 1- 8+ 3- 2 12,0
7. Cenić Zlatko 1d SM 1-free 5- 4- 8+ 2 10,0
8. Galeković Filip 19k VGo 2- 5- 3- 6- 7- 0 14,0
9. Jovičić Robert 4k ZG 3- 1- -- -- -- 0 9,0
Novih kategorija ovaj puta nije bilo.
Već u prvom kolu Zlatko provjerava našeg državnoga prvaka Mateja. Nisu dugo igrali i zaćuo se komentar Zlatkov: ‘Tko je učio ove mlade da ruše grupe starim osobama?’ Na to ja kratko njemu: ‘Pa prepoznaješ valjda stari zagrebački stil.’ Tada, ne poznajući puno teoriju, često smo napadali protrivničke grupe i često ih i rušili. Matej ga je, u stilu poznavatelja živih oblika i teorije igre, porušio i pokazao mu kako to ovi mladi rade.
Druga zanimljiva partija prvoga kola je bila između Mladena i Robija uz Mladenovo davanje tri prednosna kamenčića. Kao i obično njih dvojica igraju vrlo borbeno. Pred kraj Mladen uspijeva zaživjeti u Robijevu velikom prostoru i dobiti tek za pola poena. Robi je greškom ispustio uvjerljivu pobjedu.
U drugom kolu Robi gubi i od Mateja i odustaje od daljnje igre na ovom turniru, mada aktivno prati zbivanja.
Marko uvjerljivo pobjeđuje Mladena, koji je nekorektno tretirao svoju ugroženu grupu, i koja mu je radi toga pala.
Nikola, nakon brata Mirka, pobjeđuje i Ratimira i tako je u vodstvu uz Marka i Mateja.
U trećem kolu Marko je zaustavio Nikolu, a Matej osvaja i treći bod za redom protiv Ratimira. Sada njih dvojica vode na turniru. Pobjedama se oporavljaju Mladen i Mirko i to Mlasden pritiv Filipa, dok je Mirko iznenadio Zlatka.
U četvrtom kolu čisti se sam vrh tablice. Matej je isključio i Marka i ostao sam na vrhu. Mladen prati vrh pobjedom protiv Mirka, a Nikola protiv Zlatka. Zlatko primjećuje da bi trebao korigirati kategoriju, a ja mu ukazujem na razliku između titule i snage po ratingu. Ako želi nastaviti i izboljšavati snagu, treba se uključiti u jake turnire i ratingom prikazati formu i tada postepeno jačati. Pri tome mu titular 1. dana ostaje.
Slijedi rasčišćavanje poslijednjim kolom.
Matej pobjeđuje Nikolu i uvjerljivo osvaja ovaj turnir. Ovom pobjedom je zaustavio Nikolu i otvorio put Marku i Mladenu.
Marko pobjedom osvaja drugo mjesto, jer ima puno bolji sos od Mladena koji pobjeđuje Ratimira.
Četvrti je Nikola sa tri boda, a iza njega je trojka: Mirko, Ratimir i Zlatko sa po dva boda.
Bez pobjede na pretposlijednjem mjestu je Filip. Iza njega je Robi koji je igrao samo dva kola i tako ostao bez sos-bodova.
Ovdje smo opet slijedeće subote na 371. velikogoričkom turniru.
bl. Muradenu

Post je objavljen 18.07.2009. u 23:59 sati.