Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PERUTNINA PTUJ - PIPO ČAKOVEC NOVI SU SPONZORI NK DINAMO



PILEĆE PRERAĐEVINE POSTAJU STRATEŠKI PARTNER

U Plavom salonu NK Dinamo u Maksimiru u petak 17. srpnja mr. Predrag Šegović dr. vet. med. direktor Perutnine Ptuj – Pipo Čakovec, koncerna za uzgoj i preradu pilećeg mesa i ing. Mirko Barašić predsjednik Izvršnog odbora NK Dinama potpisali su sponzorski ugovor na dvije godine. Suma s kojom će Perutnina Ptuj - Pipo Čakovec potpomagati NK Dinamo ostala je poslovna tajna. Mr. Šegović je tek rekao da „ prema ugovoru imamo više prava i ovlasti s kojima su se složile obje strane“.
Prema riječima mr. Šegovića Perutnina Ptuj – Pipo Čakovec pri odabiru partnera za sklapanje partnerskih ugovora u obzir uzima kvalitetu i kompatibilnost. Koncern Perutnina Ptuj – Pipo Čakovec je najuspješniji regionalni gospodarski subjekt Čakovca i Međimurja i traži partnere koji su joj kompatibilni prema rangu i filozofiji. „Takvog partnera smo pronašli u nogometnom klubu Dinamo, koji je najbolji regionalni nogometni klub, jedan od najvećih nogometnih ponosa Hrvatske i logičan odabir Perutnine Ptuj – Pipo Čakovec“ - rekao je direktor mr. Šegović te nastavio. „ Perutnina Ptuj je društveni odgovorno poduzeće koje ulaže u aktivnosti koje su od interesa šire društvene zajednice, a to su do sada bili dječji vrtići, bolnice, rukomet, a sada i nogomet .Na taj način promoviramo zdravu i sigurnu hranu.“ Svi proizvodi Perutnine Ptuj – Pipo Čakovec proizvode se u okviru sustava KSS odnosno kvaliteta, sigurnost, sljedivost .


FUZIJA PERUTNINE I PIPA ČAKOVEC

Perutnina Ptuj – Pipo d.o.o. Čakovec tvrtka je s tridesetogodišnjom tradicijom uzgoja i prerade pilećeg mesa u Međimurju. Tijekom tih godina poduzeće je prošlo mnoge razvoje faze, a posebno je značajan kooperacijski uzgoj piletine na obiteljskim farmama i gradnja nove tehnološke linije za preradu pilećeg mesa. Dioničko društvo je osnovano 29. prosinca 1997. pod imenom PIPO VS d.o.o. Čakovec s temeljnim kapitalom od 11.712.000 kuna, a osnivač je bila Veterinarska stanica Čakovec. Dokapitalizacija Društva obavljena je u listopadu 1998. te tada temeljni kapital iznosi 26.625.800 kuna. U postupku pronalaženja strateškog partnera obavljena je ponovna procjena imovine PIPO VS d.o.o. Čakovec te je u studenome 2000. godine ustanovljena i registrirana vrijednost temeljnog kapitala od 30.748.700 kuna . S tim temeljnim kapitalom Pipo Čakovec preuzet je od strateškog partnera Perutnine Ptuj d.d. iz Slovenije te nastavlja poslovati kao Perutnina Ptuj - Pipo d.o.o. Čakovec, sa sjedištemj u Čakovcu. Osnovna djelatnost Društva bila je i ostala proizvodnja pilećeg mesa i pilećih prerađevina. Društvu Perutnina Ptuj – Pipo d.o.o. Čakovec pripojena je Perutnina Zagreb d.d. u listopdau 2001. godine. U postupku pripajanja imovinom pripojenog društva povećan je temeljni kapital Perutnine Ptuj – Pipo d.o.o. Čakovec te iznosi tada 73.777.200 kuna, a struktura vlasništva je 95,5% kapitala Perutnine Ptuj d.o.o., a ostali čine 0,5% kapitala. Dokapitalizacija 2000. godine i kupnja većinskog vlasničkog udjela od strane strateškog partnera Perutnine Ptuj postalo je jedno od najuspješnijih stranih ulaganja u Hrvatsku tvrtku.
Ukupni prihodi Perutnine Ptuj –Pipo d.o.o. Čakovec u 2008. godini iznosili su 41.632.674 eura, investicije su te godine iznosile 2.637.000 eura, društvo je imalo ukupno 86 koperanata, a na samom kraju 2008. godine bilo je 586 zaposlenih.
Društvo u Hrvatskoj ima 90 prodajnih mjesta, proizvode i prerađevine od pilećeg mesa izvozi u 20 zemalja svijeta, a proizvode konzumira 1,5 milijuna kupaca. Ukupno ima 500 individualnih koperanata.


STANDARDI U PROIZVODNJI

U proizvodnji pilećeg mesa primjenjuje se sustav HACCP koji je u EU obvezan programa za proizvodnju namirnica na siguran način. HACCP je ujedno i garancija zdravstvene ispravnosti i kvalitete namirnica, a taj program omogućuje identificiranje mjesta i uzroka kontaminacije proizvoda te brze i učinkovite preventivne postupke. Primjenom SSOP programa ( standardni, sanitacijski, operativni program ) postiže se potpuna prevencija u proizvodnji prehrambenih proizvoda.
Perutnina Ptuj – Pipo d.o.o. Čakovec posluje po standardu međunarodne kvalitete ISO 9001:2000 i po ISO 14001 sustavau upravljanja okolišem koji Društvu omogućuje uspostavljanje najsuvremenijeg poslovnog sustava kvalitete, sigurnosti i sljedivosti.

Ovim standardima 30. lipnja u Bačkoj Topoli u Srbiji poduzeće Topiko koje je član grupacije Perutnina Ptuj pridružilo je i certifikat Halal, koji potvrđuje da je hrana koja se priprema u tom poduzeću u skladu sa zahtjevima islamskih zakona. Certifikat pripadnicima islamske vjeroispovijesti jamči da je proizvođač potpuno poštivao prehrambene specifičnosti islamske zajednice.To podrazumijeva da su pod strogim nadzorom svi procesi kao i sastav kod pripreme hrane, te cijelo skladištenje, pakiranje, etiketiranje i transport. Na područjima gdje je prisutna islamska zajednica Halal je potreba. U Europi danas živci oko 50 milijuna pripadnika islama, a od toga ih 19 milijuna živi na području EU. Uz povjerenje koje proizvođač stječe Halal certifikatom Halal, stječe i ulaznicu za ogromno tržište Halal, koje je prema statistikama iz 2007. imalo vrijednost 280 milijardi dolara.



Post je objavljen 18.07.2009. u 19:39 sati.