Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lm1

Marketing

Stvaranje mira

Na ovom, sada već uzavrelom planetu Zemlji, mnogima već odavna „kuha u glavi“. Kako drugačije objasniti sve stvari koje se dešavaju u svakodnevnom životu? Kako objasniti sve te silne prijevare i pljačkanja? Kako objasniti sva ta ubojstva iz ljubomore prema nekome ili nekim lažnim stvarima poput „materijalnih dobara“? Kako objasniti taj put i trčanje za slavom i novcem? Kako objasniti toliko grcanje bogatstava kod „pohlepnih ljudi“?
Današnji dan, ovaj svijet na malenom Plavom planetu, takvim ljudima govori STOP! Današnji dan „18. srpnja“ će se od sada slaviti kao „Mandelin dan“, koji će promicati ideje slobode i jednakosti, humanitarnosti i empatije koje je promicao Nelson Mandela. Današnji dan, svaki od nas trebao bi učiniti neku dobru stvar ili se obvezati činiti dobre stvari za: društvo oko sebe, za ljude oko sebe, za one koji možda nisu u stanju učiniti nešto za sebe i za one bolesne, kojima je to najpotrebnije.

Stoga pozivam sve Vas čitatelje i ljude „dobre volje“, nek otvore svoje srce i nek daju dio svog vremena i dio svog srca za „više ciljeve“. U ovo doba ratovanja po Africi, Aziji i Južnoj americi, došlo je vrijeme kada ljudi se moraju pogledati u ogledalo i vidjeti što su od sebe napravili. Nekima od nas, ta kruta realnost se neće svidjeti, ali ta realnost je istinita!
Rat je, uz ostale izume čovječanstva, postao stalna prijetnja nama i našem „unutarnjem miru“, jer ga viđamo svaki dan na: našim ulicama, u informativnim emisijama, u vijestima koje čitamo i u nekim daljim zaraćenim zemljama. Nekim ljudima je uspjelo iz takve grozote, napraviti i „umjetnost“ – a neki su iz sveg tog zla načinili „umijeće ratovanja“, koje pak – začudo – govori o Miru!
A Mir, što je to? Odakle ono potječe? Odakle dolazi?

Ne znam za Vas, ali moj mir potječe iznutra. U svom životu našao sam nešto što mogu činiti za druge i to već dugo činim. Od nedavno započeo sam i na promicanju te humanitarne ideje i informiranju ostalih o njoj. A kroz tu ideju, našao sam svoj „unutarnji mir“, jer jedino čineći dobro možete pomoći ovom „napaćenom planetu“. A kako i sam Nelson Mandela kaže: It always seems impossible until its done. (Oduvijek se čini nemogućim, dok se ne učini.)
Tako i sada, sve Vas pozivam: učinite jedan korak naprijed svaki dan, to je ukupno šest milijardi koraka za cijelo čovječanstvo! Moj korak zove se "Play for Life - P4L"... Uskoro više o tome!

Post je objavljen 18.07.2009. u 18:37 sati.