Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

CRNOGORSKA CETNICKA KRMAD

Oko ponoci,vracam se sa komandantom iz Trebinja.Kisa i jak vjetar prate nas cijelim putem.Na raskrscu Ravno-Ljubinje zaustavi nas postariji,
brkati vojni policajac.Uperi u nas automat i nabusito zatrazi"papire".Pruzih mu putni nalog.On stade ispred farova i poce odvazno da ga provjerava.
Vidim okrenuo ga naopako!Kroz par trenutaka vrati mi nalog i odbrusi:"U redu je,ceraj dalje".

Sto je ovaj pismen,kazem komandantu.Neces valjda,da te po ovakvom pasjem vremenu kontrolise neko pismeniji,kaze komandant i obojica se smijemo revnosnom policajcu.

"Sjutra cu da se malo nasalim sa policijom.Umjesto naloga,poturicu im neki bezvezni papir",rekoh komandantu.

"Ne igraj se,covjece,sa njima".

Cim dodjosmo u Ravno,poceh da preturam po metalnoj kasi u Pogonu reznog alata,prepunoj kojekakvih papira.Ali,ne mogu da pronadjem nijedan sa pecatom.Konacno,kao poruceno pola lista iz sveske na kocke,
ispisan rukom.Opravdanje nekom radniku za odsustvovanje sa posla aprila 1986.godine.Tog dana,kako je pisalo na potvrdi,vodio je suprugu na ginekoloski pregled u trebinjsku bolnicu.Na dnu pecat i faksimil ginekologa!

Uzeh i jedan sapirografisani list na kojem je bila ispisana nocna smjena Pogona,takodjer iz neke davne godine.Spojih ih spajalicom i rekoh svojim drugovima da cu ovo sjutra vece pokazati policiji umjesto putnog naloga!

"Hoses jednom i nikad vise",opomenuse me.

"Da probam,pa sta bude".
(Veseljko Koprivica-"OPERACIJA DUBROVNIK:SVE JE BILO META,
sokantna svjedocanstva o opsadi Dubrovnika,pustosenju i pljacki Konavla")

Post je objavljen 15.07.2009. u 15:59 sati.