Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Simbioza čovjeka i cijevi primjećena jučer na Cvjetnom trgu!

Jučer navečer se na Cvjetnom placu ukazao neobičan čovjek izbrijane glave, brade spletene u pletenicu i dugačke cijevi prislonjene na usta ... bio je to čuveni Dudo, za prijatelje Dud ili samo Du, a za poštare, službenike i administraciju Dubravko Lapaine.


Snimio: Vanja

Dudo je još prije nekoliko godina podučavao studente PBF-a matematici, no kad je zasvirao didg uvidio je da je to njegov poziv, a ne formule, ispiti i akademska karijera ... i postao je prvi i zasad jedini profesionalni didg svirač i didg izrađivač u hrvata.

U međuvremenu je odsvirao mnoštvo koncerata (mene se osobno najviše dojmila jedna svirka u Planetariju Tehničkog muzeja), osmislio i odigrao i odsvirao predstavu "Priča puno priča" (na festivalu novog cirkusa u ZKM-u i još ponegdje), nastupio na otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara 2008. godine, nastupio na otvaranju Svjetskog rukometnog prvenstva (također 2008) ... a ove godine je snimio svoj prvi CD "Kosmopterix", sve je poznatiji i priznatiji u inozemstvu i svako malo ga zovu na svirke diljem Evrope.


Snimio: Vanja

A jučerašnje Dudino ukazanje na Cvjetnjaku (zajedno sa prijateljem Markom Ritošom na harmonici) je bilo vezano upravo uz novi CD ... ajmo reći da je to bila promocija. wink

Tko želi čuti Dudinu muziku, vidjeti još fotki, saznati još informacija ... nek pogleda www.lapaine.com i My Space, a ako želite upoznati i druge zagrebačke i hrvatske didg-svirače, naučiti svirati tu čudnu cijev s dušom ili vas zanima bilo što drugo vezano uz didg, pogledajte stranice hrvatske didgeridoo udruge Didgiland.


Snimio: Vanja

Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Post je objavljen 15.07.2009. u 10:19 sati.