Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stambena-stednja

Marketing

so far so good....

krenulo je dobro...uspio sam uzicati prve komentare...cak i otvoriti malu polemiku...i upravo komentari su mi rekli o cemu bi trebao biti sljedeci post.

naime, stambenom stednjom se moze doci do odredene kolicine novca oko 60% jeftinije nego u banci. i to je super. ali, cijene nekretnina kod nas su takve da je i to cak i na taj povoljniji nacin deranje koze kad obitelj zeli kupiti stan u kojem moze normalno zivjeti. zasto je to tako....razloga je dosta ali o tome ne vrijedi previse pricati....tako je i s tim se moramo pomiriti...na trziste je jako tesko utjecati pa bili vi direktor, predsjednik ili premijer.

dakle, zelite li kupiti stan u kojem mozete zivjeti sa djevojkom/zenom i jednog dana stvoriti obitelj (a da ne budete kao u kokosinjcu) iznos koji vam se smijesi je (u Zadru) oko 100 000 €. to je previse. stvarno je i bilo bi puno bolje da je manje...bilo bi bolje i normalnije da vam treba 70 000€ ali ne treba...vama treba 100. kad vec znate da vam treba 100 000€ i kad se uspijete s tim pomiriti i prestanete nabrajati rodbinu ....vise manje svima oko sebe....pocnete razmisljati kako doci do te ovece hrpice eura. mozete otici u banku. ako imate uvjete za dizanje kredita dobiti cete trazeni novac odmah i platiti ga cca 250000€ kroz 30 godina dakle vas trosak je 150000€. ako odete u stambenu stedionicu morati cete dvije godine stedjeti (ako imate novaca za odmah poceti placati kredit u banci onda imate i za odmah poceti stedjeti) a onda cete doci do 100 000€ i platiti ih cca 93000€ (tako je, platiti cete manje nego sto cete na ruke dobiti jer ste dvije godine stedjeli). drugim rijecima....ako imate strpljenja sacekati 2 godine mozete proci 50000€ jeftinije.....to je jos jedan mali stan ili dooooooobro opremanje ovog kojeg ste kupili (mozete imati fontanu sa zlatnim ribicama u dnevnom boravku)...znaci stvar je samo u tome zelite li novac isti cas ili cete se ipak strpiti pa proci puno bolje...ali uostalom, zasto bi se morali strpiti, ako vam sad kredit ne treba onda je sad pravo vrijeme za stednju jer cete bas onda kad vam zatreba moci do njega i doci.

ali da su cijene kod nas lude - lude su...i tu nema pomoci...nema pomoci jer dobar dio krivnje za visoke cijene lezi na nama samima i mentalitetu koji nam govori da moramo zaraditi sto vise sto brze i ako se nismo preko noci obogatili nismo uspjeli....to je razlog zasto je u Zadru cijena rentanja bicikle 100 kn po danu, jedna palacinka na kalelargi 15 kn a taksi na relaciji Zadar - Vir (cca Zagreb - Velika Gorica) 350 kn...sa popustom 300. upravo zato treba skinuti kapu do poda vlasniku zadarske konobe stomorica koji domacim gostima daje popust od 15 % na sve cijene u cijeniku....shvatio je da se zaraditi moze i spustajuci cijene, a ne samo dizuci ih u nebo i do apsurda.....


Post je objavljen 14.07.2009. u 17:47 sati.