Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Ivica Baranj najljepši momak na Đakovačkim vezovima


Objedinjeni jedinstvenom srpanjskom manifestacijom, Đakovačkim vezovima, u Đakovu se već desetljećima predstavljaju tri različita vida kulturne tradicije Slavonije: folklor, u kojemu posjetitelji mogu uživati u sklopu brojnih glazbenih programa, gastronomija, u čijoj raznovrsnosti prednjače slavni fiš-paprikaš, čobanac i đakovački kulen, te tradicija uzgoja konja, čija se raskoš prezentira tijekom konjičkih natjecanja na đakovačkom hipodromu.
I ove su godine svi ljubitelji kulturne baštine Slavonije i Baranje uživali u tisućama narodnih nošnji, glazbi, plesovima i običajima kojima se ovaj kraj izuzetno ponosi. Svi će oni sudjelovati u šarenom i veselom svečanom mimohodu. Među ovogodišnjim sudionicima na toj najpoznatijoj slavonskoj folklornoj priredbi bili su i članovi KUD-a Podravac iz Sopja.
Ovogodišnji 43. Đakovački vezovi završili su u nedjelju 5. srpnja izborom za najljepše nošeno narodno ruho i nastupima tamburaških sastava i pjevača. Titulu najljepše djevojke u narodnoj nošnji ponijela je Sanja Totić iz Đakova, a u kategoriji momaka prvo mjesto osvojio je Ivica Baranj iz Sopja.

RADIO SLATINA

Post je objavljen 14.07.2009. u 13:24 sati.