Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Ti dosadni napasnici - komarci

Došlo je ljeto, a došle su i te male i dosadne krvopije. Kako je bilo nekoliko upita po pitanju zaprašivanja protiv komaraca, evo sada kratkih informacija. Na području MO-a se zaprašivalo prije dvanaestak dana. Mnogi od vas to nisu ni čuli jer, kako mi je objašnjeno, koristila se nova tehnologija koja je manje bučna i efikasnija u odnosu na onu iz prethodnih godina. Osim što su se koncesionari mikročesticama borili protiv malih dosadnjakovića, ubacivali su u naše lokve i odgovarajuće tablete tako da lokve ne predstavljaju legla komaraca.

Ovim putem pozivam mještane da pripaze na ostavljenu kišnicu ili druge kante s vodom, jer upravo se u njima mogu izleći ličinke komaraca, a navodno na našem području ima i onih malo većih - uvoznih, tigrastih. Neki od načina zaštite su svakako postavljanje zaštitnih mrežica na prozore, a efikasne su i tablete s pitroidom. Mislim, o tome nije potrebno puno diskutirati jer stvarno ima podosta efikasnih proizvoda. No jedna je napomena jako bitna, za sve vas koji se želite dodatno zaštititi od mogućih legla, postoje tablete koje koštaju 5 kuna i koje su dovoljne za 1000 litara vode, a jako su efikasne protiv ličinka. Upravo bi mještani koji imaju septičke jame, a pogotovo oni s drenažama (koje su uostalom protuzakonite) morali voditi računa o ubacivanju takvih tableta u septičke kako se iz lokva u okolici ne bi rađali novi komarci. Spomenute tablete moguće je kupiti u veterinarskoj stanici u Poreču. Pozivam sve one koji imaju drenažu da se obrate veterinarima i kupe tablete kako bi zaštitili sebe, svoje ukućane i susjede, jer nemojmo zaboraviti, osim što su dosadni i iritiraju kožu, mogu biti i prenosnici nekih bolest.

Za kraj jedna informacija, u razgovoru s nadležnima dogovoreno je još jedno dodatno zaprašivanje koje će biti provedeno u narednih 15-ak dana.

Post je objavljen 13.07.2009. u 23:31 sati.