Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NAKON ŠTO IM JE JAMBO URUČIO OTKAZE, NA NOGE SE PODIGNULA VIRTUALNA ZAJEDNICA

METKOVIĆ

Facebook grupa ‘‘Stop otkazima u JVP Metković’’, koja izražava potporu šestorici metkovskih vatrogasaca koji su ostali bez posla, okupila je do sada 1750 članova.

Vatrogasci su tako potvrdili da se za svoja prava i radna mjesta te sprječavanje ugroze građana, osim na terenu, mogu uspješno boriti i u virtualnom svijetu interneta.Podsjetimo, JVP Metković ostao je bez šest profesionalnih vatrogasaca, te zapovjednika Jure Pilja, koji je, suočen s bezizlaznom situacijom, podnio ostavku.

Službeno objašnjenje koje je potpisao gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo, u ime osnivača i vlasnika, Grada Metkovića, glasilo je da ‘‘zbog recesije i krize te slabog punjenja proračuna’’ Grad nije u mogućnosti nastaviti s ranije preuzetom obvezom financiranja šest vatrogasaca.

Kao jedno od mogućih rješenja sindikat predlaže ukidanje mjesečne nadoknade od 500 kuna, koju su do sada primali svi članovi Upravnog vijeća, te da Grad preuzme financiranje administrativnog i pomoćnog osoblja, jer su sredstva koje osigurava MUP namijenjena isključivo za vatrogasce, a nikako za drugo osoblje. Slobodna Dalmacija


Post je objavljen 13.07.2009. u 16:15 sati.