Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cpz

Marketing

Slash tag





Novi sig, dvije verzije. Već duže vrijeme želim odati počast jednom od najboljih rockera na svijetu.

Slash iliti Saul Hudson rođen je 1965 godine u Londonu. U jedanaestoj godini sa obitelji se seli u Los Angeles. Nadimak „Slash“ dobio je od obiteljskog prijatelja Seymour Cassela koji mu je dao ime jer je uvijek trčao od jedne do druge zanimacije. Nakon tri provedene godine u LA-u Slash napušta srednju školu i posvećuje se svojoj glazbenoj karijeri.

My big awakening happened when I was fourteen. I'd been trying to get into this older girl's pants for a while, and she finally let me come over to her house. We hung out, smoked some pot and listened to Aerosmith's Rocks. It hit me like a fucking ton of bricks. I sat there listening to it over and over, and totally blew off this girl. I remember riding my bike back to my grandma's house knowing that my life had changed. Now I identified with something.

'80-tih godina Slash se upoznaje sa frontmanom budućih Guns N' Rosesa Axl Roseom. 1985 godine kreću u turneju po barovima i skladaju njihove najpoznatije pjesme ("Welcome to the Jungle", "Sweet Child o' Mine" i „Paradise City“)

Prvi album Gn'R zvao se „Apetite for Destruction“, prodan je u 28 milijuna primjeraka. To je najprodavaniji debut album svih vremena. Sweet Child o' Mine je bio njihov prvi hit albuma, koji je obilježen Slashovim riffom i solo djelom. 1995. godine Slash osniva novi band zvan Slash's Snakepit te izdaje album It's Five O'Clock Somewhere koji je prodan u 1 200 000 primjeraka.

Slash danas svira u grupi Velvet Revolver koje je prodala nekoliko milijuna primjeraka svojih albuma.




Post je objavljen 13.07.2009. u 14:01 sati.