Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NA KORČULI GORI ŠUMA,MAKIJA I NISKO RASLINJE

KORČULA

Između mjesta Brna i Zavalatice poslijepodne je izbio požar kojim je još uvijek zahvaćeno oko pet hektara mlade borove šume, makije i niskog raslinja, izvijestio je Državni ured za zaštitu i spašavanje.

Dojavu o požaru primilo je iza 14 sati DVD Blato, s kojim su se na teren uputili i vatrogasci iz Smokvice i Korčule te korčulanska Sezonska intervencijska vatrogasna postrojba s ukupno 40 vatrogasaca i osam vozila. Na požarište su takoder upućeni jedan Airtractor te jedan Canadair, a gašenje je u tijeku, navodi DUZS.

Od Županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića koji se nalazi na požarištu između Brna i Zavalatice saznajemo kako je vatra gotovo stavljena pod kontrolu te je požar pred lokaliziranjem. Gase ga vatrogasci iz DVD-a Smokvica, Blato i Korčula te Sezonska intervencijska vatrogasna postrojba, a u pomoć su im došla i dva kanadera koji će ubrzo napustiti požarište.

Županijski zapovjednik Simović očekuje da će do noći vatru potpuno ugasiti. Na požarište je sa 9 vatrogasnih vozila došlo 40 gasitelja.


Post je objavljen 11.07.2009. u 19:00 sati.