Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Susret misionara u Djakovu

"Uz pozdrave i izraze dobrodošlice mons. Strgar posebno je pozdravio 5 svećenika misionara: mons. Dragu Balvanovića, misionar u Peruu, don Antu Batarela, misionara u Tanzaniji, don Marina Mandića, misionara u Meksiku, don Ivan Stojanovića, misionara u Gani i fra Stojana Zrna, misionara u Kongu te tri misionarke, Drinu Ćavar, misionarku u Ekvadoru, s. Doroteju Dunđer, misionarku u Beninu i s. Josipu Šprajc, misionarku u Kamerunu. Misionari i misionarke vjernicima su se ukratko predstavili.
U prigodnoj homiliji nadbiskup Srakić progovorio je o značenju i ulozi misionara u današnje vrijeme. Upitao je: "Što danas u doba visoko razvijene tehnologije znači biti misionar? Ima li danas još dalekih zemalja kada nas zrakoplovi u svega nekoliko sati odnose na drugi kraj zemaljske kugle? Ima li još negdje ljudi koji nisu čuli Radosnu Vijest kada je sve dostupno putem radija, televizije, a u posljednje vrijeme osobito Interneta? Kako danas biti misionar? Kome danas treba ići i pomoć pružiti?" A potom i odgovorio: "Danas više nego ikada svijet treba misionare, misionare otvorena srca, misionare duha spremnog na prihvaćanje različitosti i na toleranciju. Više nego ikada trebamo misionare koji će gladnima hrane i gladnima riječi tažiti glad, koji će napojiti one koji žeđaju ljubavi i razumijevanja. Pomoći bližnjima, pružiti ruku palima, otvoriti srce tuđim potrebama, gledati Gospodina u različitim ljudima, u nepoznatim kulturama." Crkva ako nije misijska – nije Crkva, istaknuo je nadbiskup Srakić te nadodao: "Ne zaboravimo jednu stvar: svi smo mi misionari, misionari u svojim obiteljima, na svom radnom mjestu, u svome gradu... Budimo poput sv. Terezije od djeteta Isusa, koja nikada nije izašla iz samostana, a postala je zaštitnica misionara", zaključio je nadbiskup Srakić. "

IKA vijest

"Misionarka laikinja Drina Ćavar iz Zagreba, koja je po struci dipl. ing. matematike i dipl. teolog, s desetogodišnjim radnim iskustvom na radnom mjestu internog revizora za informatiku u Privrednoj Banci Zagreb, odlučila je sve ostaviti i poći u misije. Kao višegodišnja animatorica u kampu Modrave i suradnica p. Luke Rađe, te članica Udruge Molitveni Vijenac Kraljice Obitelji, a intenzivno povezana i s novim klauzurnim redom u Hrvatskoj - Kćerima Srca Isusova u Lasinji, nakon završenih priprema u Udruzi Zdenac u Splitu, koje su uključivale volontiranje, humanitarni rad, učenje jezika i mnoštvo drugih korisnih aktivnosti, odlazi kao laik misionar u Quito, glavni grad Ekvadora, kod misionarke s. Lenke Čović. U Ekvadoru, gdje je sestra Lenka osnovala i novu školu za siromašnu djecu - Indijance, Drina je pomagala oko školovanja. Ondje intenzivno započinje provoditi projekt kumstava Udruge Zdenac – „Zdenac znanja", i ostvarivati druga djela milosrđa. Od prošle godine u misijama djeluje samostalno i od tada je ostvarila 106 kumstava, ističe Drina Ćavar. "

PMD BiH

ps. Sutra pogledajte Mir i dobro (HTV1,15.10h : )

Post je objavljen 11.07.2009. u 15:13 sati.