Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ŽUPAN POMAŽE VATROGASCIMA

KOPRIVNICA
Piše: Dragutin Rendić

Svrha ovog sureta koji je više bio prijateljski nego službeni bilo je upoznavanje Župana sa stanjem na dislokacijama i ukazivanje na moguće teškoće na dislokacijama za članove dobrovoljnih vatrogasnih društava tokom mjeseca srpnja i kolovoza ove godine.

Naime, sredstva za dislokacije koja su osigurana od strane Vlade Republike Hrvatske neće se u tom razdoblju najvjerojatnije moći dostaviti Vatrogasnoj zajednici županije. Što znači da dobrovoljci ne bi dobili svoju zasluženu naknadu na dislokacijama. Kako bi se to preduhitrilo i dobrovoljci na dislokacijama dobili svoju naknadu, koju djelatnici javnih postrojbi imaju. Župan Darko Koren obećao je u ime Županije da će se sredstva osigurati u tom razdoblju i dostaviti na račun Vatrogasne zajednice županije, koja će tako moći normalno raditi i poslovati.

Ivan Golubić i Valent Furmeg zahvalili su županu na obećanoj podršci i njegovom razumijevanu problematike u vatrogastvu, čime je on znatno doprinio da se naša županija može zvati najvatrogasnijoj u Hrvatskoj s najvećim brojem vatrogasaca na tisuću stanovnika odnosno 60 vatrogasaca na tisuću stanovnika, koji djeluju i rade u 150 vatrogasnih društava, tri Javne vatrogasne postrojbe i nekoliko dobrovoljnih društava u gospodarstvu. Možda tako i ne bi bilo da nema odgovarajuće podrške Županije, ali i gradova i općina.

Nakon sastanka sa Županom održan je sjednica kolegija Predsjedništva Vatrogasne zajednice županije na kojoj su članovi bili upoznati sa razgovorom kod župana, a Ivan Golubić i Valent Furmeg informirali su prisutne o stanju na dislokacijama, odlasku na vatrogasnu olimpijadu 22. srpnja koja će se održati u gradu Ostravi u Češkoj. Razgovaralo se i o ostalim zadacima i poslovima koji predstoje u radu Vatrogasne zajednice županije. vatrogasac.net



Post je objavljen 11.07.2009. u 12:00 sati.