Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportski-zaljubljenik

Marketing

Maksimir - rugoba grada Zagreba - Što čeka Milan Bandić!?

Kada je jučer Jim Burton, UEFA-in čovjek zadužen za nadzor stadiona na kojima bi se trebale igrati utakmice nekog od europskih natjecanja šetao Maksimirom, ostao je u najmanju ruku zatečen. Čovjek jednostavno nije mogao doći k sebi i onako u šoku poručio je direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću da modri na tom stadionu sigurno ne mogu igrati Ligu prvaka. Izazvalo je to oprečne reakcije u javnosti, ali i zanimljivu izjavu gradonačelnika Splita Željka Keruma. On je, naime, Zdravku Mamiću, prema riječima izvršnog dopredsjednika modrih, obećao dati 2 milijuna kuna za popravak Maksimira. Čin kao takav i više je nego dobar, lijepa gesta koja bi možda pomogla da se smanje tenzije između sjevera i juga. Ipak, vjerujem da se iza tog nauma krije nešto drugo. Mislim da je to dogovor Keruma i Mamića s kojim najmoćniji čovjek aktualnog prvaka Hrvatske želi poručiti počasnom predsjedniku Dinama i gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću da je došlo vrijeme da se nešto napravi s ruglom glavnog grada Hrvatske.

Jer, aktualni prvi čovjek hrvatske metropole naglo je prestao spominjati Maksimir kao pitanje od opće važnosti. Više se ne mogu čuti njegova javna obećanja da će u ovom mandatu to napokon biti riješeno. Sve u svemu, poruka, ako je na taj način bila namijenjena, izazvala je neki odjek u javnosti, danas svi mediji prenose Kerumove riječi, navijači modrih i bijelih naveliko raspravljaju o tome, no reakcija Bandića je izostala. Činjenica je da vrijeme prolazi, a Maksmir i dalje nagrđuje sliku Zagreba. Sve je to donekle u redu dok se ne dogodi neka tragedija, a s obzirom na stanje stadiona ta je opcija, nažalost, i više nego moguća.

Ponuda Željka Keruma je, opet ponavljam, dobrodošla u cilju da se opet započne javna rasprava o stanju stadiona na kojem igra i reprezentacija, ali sve dok se Bandić i društvo ne odluče za akciju, od svega ovoga nema ništa. A prvi čovjek Splita možda ima i puno važnije stvari od pomaganja Mamiću. Milijuni koje je uložio u Hajduk neće se tako brzo vratiti, bijeli žele trofeje, ali nemaju pravu momčad za utrku s Dinamom. Zato bi Kerumu, kako kaže jedan forumaš na raspravi na ovu temu, bilo puno pametnije da tih dva milijuna ponudi nekom napadaču da se pridruži Hajduku i tako olakša posao Anti Miši.

Post je objavljen 10.07.2009. u 15:13 sati.