Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matejuska

Marketing

Jednakost stolova

Ja ne znan šta se ovi gori u Zagrebu falu kako su izabrali prvu ženu premijerku, ka oće reć da su moderni i civilizirati i da poštivaju ženska prava i jednakost spolova i svašta nešto. Kad budu imali vakvoga gradonačelnika ka i mi, onda neka se javu.

Naš lipi i dobri kapo od grada je pokaza svoju imovinsku karticu, da nan je na uvid ono nešto pokretnina i nekretnina šta je mukotrpnin radon i odricanjen steka, i to je pošteno. Doduše, to me sitilo da san sto puti svojoj materi rekla da ona u svomen žrtvovanju i teškome radu negdi očito griši, kad nije uspila ništa više od penzije od ijadu ipo kuna steć.

Jer ne vridi ti moj čovik puno crnčit i zalagat se, ako nisi tu svoju kreativnu energiju pravilno usmjerija.

Na stranu to šta je gradonačelnik vridan i pravilno usmjeren, njegova briga za ravnopravnost i jednakost spolova prešišala je i neke lidere na Zapadu, ako se mene pita. Naime, eno u medijiman piše da mu je žena imala veću plaću od njega!

Majkemi ako mi nije došlo da mu dođen u kancelariju i oduševjeno viknen:“Gradonačelniče, svaka ti dala!“. Međutin iman osjećaj da mu se to ženi baš ne bi svidilo pa san se na vrime zaustavila.

Ali mu zato namjeravan napisat jedno lipo pismo i pitat za savjet. Naime, zbunjiva me to šta su i on i moja mater ciloga svoga vika vridno radili i mučili se, a razlika naprimjer između situacije na njegovome stolu i stolu moje matere je drastična

Njegov stol je pun dobre spize i skupih bokuna, a moja mater je morala kupit stolnjak sa nacrtanin voćen i povrćen, da bi se parilo da joj stol nije baš skroz prazan.

Dobro, možda neću baš pitat to za mater, da ne bi ja ka svojin pismon dolazila jel’te u sukob interesa. Eno čula san da oni trudbenici iz Željezare Split koji ne radu već par miseci i nisu primili plaću, masovno kupuju šarene stolnjake sa motivima spize, najčešće sa nacrtanin bokunon kruva.

Pa bi ka tila zamolit gradonačelnika more li učinit nešto po tom pitanju. Drugin ričima, bi li mogli stolovi nas običnih judi barenko malo sličit na njegov stol.

E, kad bi to uspija napravit, ma rekla bi mu ono šta ne smin, pa makar mu i žena bila tu!





Post je objavljen 08.07.2009. u 17:05 sati.