Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Smrt slobodnih medija u Hrvatskoj?

Image Hosted by ImageShack.us


Tportal (07.07.2009.) donosi:

Nakon emisije 'Nedjeljom u dva' u kojoj je Stanković ugostio novinara Hrvoja Appelta, Nino Pavić, vlasnik EPH i bivši Appeltov poslodavac, povukao je sve oglase i reklame s HRT-a.

Ako je točno što donosi tportal, onda to znači definitivan sumrak tzv „slobodnog i istraživačkog novinarstva“ u Lijepoj našoj.

Takvo promptno reagiranje vlasnika medijskog koncerna na kritiku bivšeg zaposlenika koji je dobio otkaz upravo zbog istraživačkog novinarstva, najrječitije govori o iluzijama da su naši mediji slobodni. Ako smo do sada mislili da su mediji pod kontrolom i diktaturom samo političara bili smo očito u krivu. Sad smo dobili dokaz da pojedini mediji mogu biti ucijenjeni upravo od medija koji bi trebali biti neovisni.

Mediji ucjenjuju medije!!!

Je li uopće može biti nešto gore za demokraciju, slobodu govora, slobodu mišljenja. Ako gospodin Appelt nije u pravu, ako govori laži (iako sam uvjeren da je istina sve što je rekao), neka ga onda gospodin Ninoslav Pavić tuži. Kakve veze ima otkazivanje reklamnih ugovora s Aleksandom Stankovićem (koji će sada vjerojatno dobiti po njuški od svojih glavonja, a možda i smanjenje plaće od metle zvane HLO), s HRT-om i osobnim mišljenjem novinara Appelta.

I da smo mi Hrvati pravi, a nismo, od današnjeg dana započeli bi BOJKOT svih izdanja EPH bez obzira da li se s tvrdnjama gospodina Appelta slažemo ili ne (kao što su svojevremeno domaćice u Francuskoj prestale kupovati teletinu nakon enormnog povećanja njezine cijene i prisilile vlasnike mesnica da vrate cijene na staro). To je jedini način da se tome stane na kraj.

Uostalom ako ne kupujemo izdanja EPH nećemo umrijeti od gladi. Dapače, sačuvat ćemo duševni mir i poboljšati svoje zdravstveno stanje.
Nije u pitanju ni Appelt, ni Stanković, ni HRT.

U pitanju je SLOBODA MEDIJA!!!


Post je objavljen 07.07.2009. u 13:40 sati.