Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

ZAPOVIJED POD LIPOM 2009


PROGRAM:

10.7. (PETAK), 20.30 SATI

Na velikoj pozornici pod šatorom u Mikloušu održat će se kazališna predstava Teatra učitelja iz Kapele: «VATROGASNA VEŽBA VU VUGORKU DONJEM».
Nastupit će pjevačke skupine KUD-a «GRANIČAR» Čazma, KUD-a «MATE LOVRAKA» Veliki Grńevac i KUD-a «ČAZMA».Program će nastaviti grupa «Ritam srca»

11.7. (SUBOTA), 21.00 SAT

Na velikoj pozornici pod šatorom u Mikloušu održat će se REVIJA NARODNIH NOŠNJI MOSLAVINE, koju organizira i vodi prof. Josip Forjan, ravnatelj Posudionice i šivaonice narodnih nošnji u Zagrebu, u suradnji s KUD-om „IVANIĆ“ iz Ivanić Grada, čiji će članovi poslužiti kao modeli. Predstavit će se i knjiga Slavice Moslavac «CRVENA I BIJELA MOSLAVINA»
Program se nastavlja uz grupu «Ritam srca»

12.7. (NEDJELJA),

- do 10.00 sati – okupljanje gostiju
- 12.00 sati – misa u Crkvi sv. Nikole
- 13.00 KUD “Sloga” Miklouš održava:ZAPOVIJED POD LIPOM PRED CRKVOM U MIKLOUŠU GORNJEM (po uzoru na najstariju izvedbu iz 1938. godine)
- 13.30 – svečani mimohod sudionika, koji predvode svečane zaprege Saveza uzgajivača konja “Hrvatski posavac” te jahači Konjičkog kluba “Husar” iz Čazme
od 14.00 – 18.00 sati kulturno-umjetnički program gostujućih KUD-ova na velikoj pozornici ispred doma u Mikloušu, uz predstavljanje proizvoda i suvenira udruga s područja grada Čazme te mještana sela Miklouša. U programu sudjeluju:
KUD «KRIŽEVCI» KRIŽEVCI
KUU «IVAN VITEZ TRNSKI», NOVA RAČA
KUD «ORAČ» MALA MLAKA
KUD «HRASTOVIČKA GORA», PETRINJA
KUD «KLOŠTAR», KLOŠTAR IVANIĆ

Post je objavljen 06.07.2009. u 13:09 sati.