Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

MEĐUNARODNA KULTURNA UDRUGA ‘‘SVJETLO EUROPE’’

''Ja sam svjetlost svijeta; tko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života'' (Iv 8,12)

Svjetlo Europe i drugi Silvanini projekti

Katoličku kulturnu udrugu ''Svjetlo Europe'' osnovala je grupa prijatelja iz Hrvatske i Poljske krajem ožujka 2009. godine, kako bi različitim projektima promicala preporod nove europske kulture, te poticala razvoj zajedništva među kršćanima diljem Europe.

‘’Kršćani trebaju djelovati na svim područjima javnoga i društvenog života. Pozvani su u javnom životu braniti red i mir, slobodu i jednakost, poštivanje ljudskog života i okoliša, te se zalagati za pravednost i solidarnost’’ – ističe se u apostolskoj pobudnici pape Ivana Pavla II. ''Christifideles laici''.

...

AKTIVNOSTI UDRUGE

Kako bi ostvarili svoje ciljeve bavit ćemo se različitim aktivnostima, od organiziranja susreta kulturnih djelatnika, međunarodnih seminara, istraživačkih projekata i slično. Bavit ćemo se prevođenjem poticajnih djela iz područja humanističkih znanosti, religije i umjetnosti u cilju pokretanja izdavačke djelatnosti. Želja nam je organizirati međunarodne izložbe, koncerte, multimedijalne projekcije, kampove i izlete, seminare duhovne obnove, te karitativnom djelatnošću pomagati našu braću i sestre u Europi. Radit ćemo koliko možemo i na ekumenskoj suradnji, te promicanju civilnog društva i demokracije društvenim angažmanom.

Prvi projekti

- objavljivanje knjige Silvane Dragun ‘’Sloboda na kušnji’’ u Poljskoj zahvaljujući trudu Katarzine Wolek. Istu knjigu koja se bavi aktualnim pitanjima moralne teologije sa bogatim sociološkim i psihološkim osvrtom izdala je prošle godine ‘’Kršćanska sadašnjost’’. Prevoditeljica je željela prijateljima u Poljskoj predstaviti djela hrvatskih autora, pa je tako prevela i jednu knjigu prof. dr. sc. Tomislava Ivančića.

- Pokretanje glasnika ZORNICA

- Suradnja sa CISK-om (Centrom za informiranje o sektama i kultovima) i FERCIS-om (Europskom federacijom za istraživanje i informiranje o sektarizmu pri Vijeću Europe u Strasbourgu)

- Suradnja sa KRŠĆANSKIM AKADEMSKIM KRUGOM na organiziranju tribina i seminara

- Humanitarna akcija KRISTOV STOL za pomoć siromašnoj djeci u Ekvadoru preko Zajednice Krista Misionara Molitelja koju vodi č. s. Lenka Čović. Organizatorica projekta u Hrvatskoj je Drina Ćavar, laikinja misionarka.

KAKO SE UČLANITI?

Vrlo jednostavno. Nazovite nas ili ostavite svoje podatke putem elektroničke pošte na našu adresu. Članom udruge može postati svaka punoljetna osoba s državljanstvom u Republici Hrvatskoj kao i strana osoba koja živi u drugoj državi ili privremeno boravi u Hrvatskoj. Članovi udruge mogu biti pripadnici različitih katoličkih zajednica, pokreta i udruga.

INFO

Kulturna udruga ''Svjetlo Europe'',
Medulićeva 32, 10000 Zagreb

e-mail:
vlatko.dvojkovic@zg.t-com.hr,
sdragun@net.hr

GSM: 091/ 48 26 560
(Vlatko Dvojković),
091/532 78 92
(Silvana Dragun)

Na gornje mail adrese moguce se prijaviti i u mailng listu za dobivanje elektronicke verzije "Zornice" - glasila "Svjetla Europe"!

Post je objavljen 02.07.2009. u 15:30 sati.