Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Sutra počinje 9. Liburnia Jazz Festival

Sutra u 21. 00 h na Ljetnoj pozornici u Opatiji počinje 9. Liburnia Jazz Festival koji će trajati od 3.-5. 07., a najavljeno je čak 20-ak koncerata na osam pozornica.
Festival će otvoriti kultna američka jazz skupina i vjerojatno najinventivniji glazbenici suvremenog jazza - MEDESKI, MARTIN & WOOD.
MMW je trio je koji s lakoćom premošćuje jaz između avangardne improvizacije i groove-jazza. Osim što su neumorni inovatori i izvanredni umjetnici, istovremeno su i iznimno popularan sastav s tisućama vrlo vjernih fanova.
Opatijska publika će imati čast premijerno uživati u njihovom viđenju glazbe još jednog kultnog autora - Johna Zorna, budući da europsku turneju započinju upravo u Opatiji.
Uz MMW nastupit će i Varaždin Jazz Band, sastav izniman po autorskim interpretacijama međimurskih skladbi u jazz ruhu.
Ulaznice po cijeni od 80 kn u pretprodaji ili 100 kn na dan koncerta, mogu se nabaviti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim, Festivalu Opatija i Turističkom uredu u Opatiji. Cijena trodnevne ulaznice je 200 kn.

SUBOTA, 4. VII.

U 17.00 h, počinje i Street Jazz.
Na 7 pozornica (Jazz Boat, Jazz Bus, hoteli Bristol, Imperijal, Milenij, plaža Slatina i Lounge bar Monokini) izmjenjivat će se koncerti Mo'Blowa, Big Banda Samobor, Mementa, Rag Doll Blues Banda, Denisa Razza, Quarteta Solar i Varaždin Jazz Banda. Svi koncerti su besplatni, osim ulaznica za Jazz Boat koje se mogu kupiti na štandu Contessa Toursa na Slatini (60 kn) i Jazz Busa čije se ulaznice (35 kn) mogu kupiti u Turističkim uredima i hotelima u Rijeci i Opatiji i Autotransu.

U 21.00 h na Ljetnoj pozornici nastupa EX TEMPORE ORCHESTRA – umjetnički eksperiment nastao na ovogodišnjem 4. Jazz Ex Tempore projektu odakle se proširio i u Europu. Iste večeri nastupit će i MARIO CANONGE TRIO, neizmjerno talentirani pijanist-virtuoz koji je cijelu svoju karijeru posvetio otvaranju novih glazbenih horizonata, te promoviranju tradicionalne glazbe Haitija, Kube i svog rodnog Martinika.
Ulaznice po cijeni od 60 kn u pretprodaji ili 80 kn na dan koncerta, mogu se nabaviti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim, Festivalu Opatija i Turističkom uredu u Opatiji.

NEDJELJA, 5. VII.

Posljednji dan 9. Liburnia Jazz Festivala započinje u 17.00 h Street Jazzom i koncertima na 7 pozornica (Jazz Boat, Jazz Bus, hoteli Bristol, Imperijal, Milenij, plaža Slatina i Lounge bar Monokini) Imat ćete priliku čuti: Rag Doll Blues Band, Denisa Razza, Dixieland Band Samobor, Tomislava Golubana & Little Pigeon's Forhill Blues, Spart Jazz Group, Maju Savić s Hammond Triom i Vicary/Yotsov/De Jeer Trio.

Svi koncerti su besplatni, osim ulaznica za Jazz Boat koje se mogu kupiti na štandu Contessa Toursa na Slatini (60 kn) i Jazz Busa čije se ulaznice (35 kn) mogu kupiti u Turističkim uredima i hotelima u Rijeci i Opatiji i Autotransu.

U 21.00 h na Ljetnoj pozornici – jazz poslastica za kraj – koncert „nove, velike trubačke nade jazza“ – CHRISTIAN SCOTT QUINTETA. Ovaj „mladić s trubom“ je osvojio i jazz puriste i hip hop zajednicu čvstim osobnim imageom, jasnim i neskrivenim glazbenim uzorima, te snažnim i odlučnim političkim stajalištima i po mnogočemu je jedinstvena i specifična pojava na današnjoj glazbenoj sceni.

Uz Christiana Scotta, pozornicu će dijeliti i Mo'Blow iz Berlina, dvostruki dobitnici prestižne Jazz & Blues Award koje nazivaju i „najvrućim“ klupskim bandom u Njemačkoj.
Ulaznice po cijeni od 80 kn u pretprodaji ili 100 kn na dan koncerta, mogu se nabaviti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim, Festivalu Opatija i Turističkom uredu u Opatiji.

Više na www.liburniajazz.hr









Post je objavljen 02.07.2009. u 12:57 sati.