Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

Shamrock Rovers - 17. 09. 2001. PODROOM (Bootleg)

Zanimljivi nastup nekad popularne zagrebačke etno grupe Shamrock Rovers. Nastup je održan u jednom podrumu u mojem susjedstvu.On je bio Session svirka na proslavi rođendana mojeg šogora Siniše, koji se na ovom sessionu pridružio Shamrock Roversima svirajući akustičnu gitaru.

Karakteristika ove grupe koja više ne postoji je da je ona izvodila etno glazbu od Irske do Pakistana, a ton cijeloj grupi je davao frontman i vođa Shamrock Roversa karizmatični pakistanac Arieb Azhar. Njegovo pjevanje npr. međimurskih narodnih pjesama predstvavljalo pravu glazbenu poslasticu, u smislu drukčije interpretacije tih etno standarda. Njegovo tradicionalno pjevanje na pakistanski način dalo je tim pjesmama sasvim novo ruho, koje su prihvatili obožavatelji etno glazbe u Zagrebu i zagrebačkoj okolici.

Značajno je reči da je ova kultna zagrebačka etno grupa postojala od 1990 - 2003. godine, kada je njihov vođa i pjevač Arieb Azhar otišao iz Zagreba u rodni Pakistan.

Iako je snimka nešto lošije kvalitete, ovaj album - bootleg je odraz jednog vremena kojeg više nema, i u tom smislu session Shamrock Roversa predstavlja dokument jednog vremena, tj. dobru etno svirku s rock elementima (etno obrade pjesama Drugog Načina i Yu Grupe).

Photobucket

Popis pjesama:

1. Shamrock Rovers - Arieb šlager pevač (1:45)
2. Shamrock Rovers - Grad se beli (1:37)
3. Shamrock Rovers - Ljubav se ne trži (2: 38)
4, Shamrock Rovers - Master Khalander (12 : 15)
5. Shamrock Rovers - Plava Raca (6: 02)
6. Shamrock Rovers - Ruska (4 : 22)
7. Shamrock Rovers - Stari grad (4 :41)
8, Shamrock Rovers - Ulična svjetiljka (5:40)


PREUZMI

PREUZMI 2

Post je objavljen 02.07.2009. u 11:09 sati.