Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U ZAPREŠIĆU ODRŽAN SASTANAK PREDSJEDNIŠTVA VZZŽ-a

ZAPREŠIĆ
Piše: Damir Marenić

Jučerašnjim okupljanjem predsjednika vatrogasnih Zajednica u Trajber teamu u Zaprešiću započela je 1. sjednica Predsjedništva VZZŽ-a u novom sazivu. nakon uvodne riječi predsjednika Stjepana Ptičeka pročitao je dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen.

Tako je na jučerašnjoj sjednici verificiran zapisnik sa 13.sjednice i to jednoglasno. Pod drugom točkom gdje se trebao potvrditi prijedlog županijskog zapovjednika josipa Novosela o svom zamjeniku. Za zamjenika županijskog zapovjednika predložen je Vlado Domin koji je dobio potporu velike večine zastupnika. Predsjednik VZG Ivanić-Grad Branko Petrinec upoznao je nazočne o tome zašto je VZG Ivanić Grad predložio za županijskog dozapovjednika Zdravka Filipaja te smatra da su zbog veličine teritorija koja pokrivaju trebali dobiti mjesto županijskog dozapovjednika.

Pod trećom točkom predsjedništvo je usvojilo prijedlog o imenovanju članova kolegija u koji su ušli : Stjepan Ptiček, Josip Novosel, Vladimir Domin, Željko Popović, Krešo Hubak, Zvonko Novosel, Željko Lisičak, Slavko Povrlišek, Branko Arbanas. U odbor za organizaciju i financijska pitanja ušli su Krešo Hubak, Branko Petrinec, Mato Vuljanković, Milivoj Poturiček i Ivica Živoder. U Povjerenstvu za odlikovanja i priznanja izabrani su Željko Lisičak, Krešo Kuzmec, Stjepan Tvorić. Također su potvrđeni Stjepan Ptiček i Josip Novosel kao osobe za zastupanje. Potpisnici na Fini su Stjepan Ptiček, Josip Novosel, Krešo Hubak i Vlado Domin.

Također se razmatrala i nabavka zaštitne opreme u koji je stavljen prioritet nabavke odjela za požare otvorenog prostora odnosno vatrogasaca na dislokaciji. Kako je DUZS dužan opremiti vatrogasce na dislokaciji a to ne čini u dovoljnoj mjeri, VZZŽ ovom nabavkom želi opremiti vatrogasce u suradnji s Zajednicama kako bi vatrogasci što spremniji otišli na dislokacije.Pod točkom postavljanja sustava veza (repetitori) izvješćeno je da je jedan postavljen u vatrogasnom centru Sveti Ivan Zelina dok se drugi planira postaviti na Sljeme.

Za mnoga društva najzanimljivija točka svakako je rješavanja Zamolbi koje su upučene prema VZZž-u. Između ostalih zamolbi povoljno su rješene Zamolbe VZG-a Sveta Nedelja u kojoj se odobravaju sredstva DVD-u strmec za nabavku kombi vozila te svjetlosne signalizacije u vissini 22.000 kuna, zatim VZG-u samobor za Mazdu BT50 za potrebe DVD Gornja Vas u visini 27.997,60 kuna te VZO Jakovlje za nabavku kombi vozila za potrebe DVD Igrišće u visini 13.613,93 kune. Također su odobrene zamolbe DVD-u Paukovec (Memorijal), VZG Ivanić Grad (Memorijal), VZO Križ ( kombi Trafic te visokotlačni modul), VZO Dubravica (Opel Vivaro), DVD ŠIljakovina (Fiat Ducato), DVD Gornji Desinec (TAM 170). također je donesen zaključak kako uređenje vatrogasnih domova više ne ulazi u sustav sufinanciranja dok je naknadno pozitivno rješeno dodjela sredstava za DVD Savski Nart te DVD Selsko Brdo za proslavu obljetnica.Ukupan iznos zamolbi je 140.000 kuna.

Na kraju sjednice donesen je zaključak da se pripremi Ugovor o radu županijskog zapovjednika te da predsjedništvu na usvajanje. Na kraju ove sjednice svi novoizabrani Predsjednici svojih zajednica imali su prilike da se predstave . Predsjednik Stjepan Ptiček zahvalio svima na dolasku te novu sjednicu najavio za kraj kolovoza.


Post je objavljen 01.07.2009. u 15:00 sati.