Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Ljetni susret misionara Crkve u Hrvata u Đakovu

Đakovo, (IKA/TU) – Domaćin ovogodišnjeg ljetnog susreta misionara Crkve u Hrvata ove godine je Đakovačko-osječka nadbiskupija. Susret će se održati od ponedjeljka 6. srpnja do četvrtka 9. srpnja u Đakovu. Očekuje se desetak misionara koji se nalaze na odmoru u Domovini, potom biskupijski ravnatelji Papinskih misijskih djela iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te članovi Nacionalnih uprava PMD-a iz Sarajeva i Zagreba na čelu s mons. Slobodanom Štambukom, biskupom bračko-hvarsko-viškim i predsjednikom Misijskog vijeća HBK.

U ponedjeljak, 6. srpnja u poslijepodnevnim satima bit će okupljanje sudionika, a u 18.30 sati u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra nadbiskup đakovačko-osječki Marin Srakić služit će misu zadušnicu za biskupa Ćirila Kosa uz šestu obljetnicu smrti. Na misi će sudjelovati i misionari te djelatnici misija.

U utorak, 7. srpnja u auli Bogoslovnog sjemeništa s početkom u 9 sati bit će otvorenje susreta, a prigodne pozdrave uputit će mons. Luka Strgar, ravnatelj PMD u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, mons. Marin Srakić, đakovačko-osječki nadbiskup, dr. Milan Špehar, nacionalni ravnatelj PMD u RH, mr. Tomo Knežević, nacionalni ravnatelj PMD u BiH te mons. Slobodan Štambuk, biskup hvarski i predsjednik vijeća za misije HBK. Potom će mr. Anđela Jelinčić održati predavanje na temu "Antropologija sv. Pavla i moja Afrika". Nakon predavanja vrijeme je odvojeno za diskusiju te pojedinačna izlaganja misionara. U predvečerje – misionari će obići okolne đakovačke župe.

U srijedu, 8. srpnja predviđen je cjelodnevni obilazak jednog dijela Đakovačko-osječke nadbiskupije: Vukovara, Ovčare, Borova sela, Aljmaša, Kopačkog rita te Valpova. Večernje euharistijsko slavlje u crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Valpovu u 19 sati predvodit će biskup Slobodan Štambuk.

U četvrtak, 9. srpnja jutarnjim euharistijskim slavljem u Đakovu završiti će ljetni susret misionara Crkve u Hrvata.

Hrvatski misionari

Post je objavljen 01.07.2009. u 15:22 sati.