Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Štakor(i) napuštaju brod



Kao reakciju na Sanaderovu iznenadnu ostavku napisati ću samo da je to zakašnjela reakcija i napuštanje broda koji tone. HDZ i Ivo Sanader doveli su ovu zemlju tu gdje je, na rub propasti. Zemlja je prezadužena, nelikvidnost je već odavno prerasla pojam alarmantnog, korupcija i kriminal u politici se smatra vrlinom, državna blagajna je prazna, a Šukerove izjave da plaće nisu kasnile su obične laži, jer početkom godine plaće jesu kasnile i ukoliko se nešto ne desi pred kraj godine očekuje nas potpuni slom.

Sada je potpuno jasno da je Sanader možda dobar govornik i glumac (ipak je on doktor teatrologije), ali je kao političar potpuna katastrofa. Prvi put se našao pred stvarnim problemima koji se ne mogu rješavati zaduživanjem ili odgađati pustim obećanjima bez pokrića i Sanader je kapitulirao. Zaključio je da je bolji nečastan uzmak nego častan poraz. Na jesen će se netko drugi morati suočiti s masovnim prosvjedima, pa usuđujem se prognozirati i nemirima koji bi ozbiljno mogli uzdrmati temelje demokracije kakvu danas imamo u Hrvatskoj.

S toga ovdje ponovo postavljam predizborni necenzurirani HDZ-ov spot, koji je do sada pogledan više od 900.000 puta i preuzeo je prvo mjesto kao najgledaniji politički video uradak u Hrvata. Drugi po redu s nešto manje od 900.000 gledanja je dobro poznati legendarni uradak „Kiro prosviro“.



Post je objavljen 01.07.2009. u 15:20 sati.