Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

32. SVJETSKI KONGRES VINOGRADARSTVA I VINARSTVA ODRŽAVA SE U ZAGREBU

Image and video hosting by TinyPic

Od ponedjeljka 28. lipnja do petka 3.srpnja u Zagrebu u hotelu Westin održava se 32. Svjetski kongres vinogradarstva i vinarstva, a tu će se, predviđeno je, zadnjeg dana kongresa održati i 7. generalna skupština Međunarodne organizacije za vinarstvo i vinogradarstvo (OIV) kada će biti izabran njen novi predsjednik, umjesto dosadašnjeg Petera Hayesa.
Članica OIV-a Republika Hrvatska postala je 2001. na generalnoj skupštini u gradu Adelaidu u Australiji, te Hrvatska od tada u radu stručnih tijela sudjeluje preko svojih izabranih predstavnika.

Generalna tema 32. kongresa vinogradarstva i vinarstva je „Globalizacija u vinogradarsko–vinarskom sektoru: perspektive i alternative“. Tako široka tema dovodi na Kongres širok spektar stručnjaka iz čitavog svijeta. Za raspravu u sekcijama Kongresa pristiglo je 306 znanstvenih radova, od čega je izabrano njih 287 iz 28 zemalja svijeta, što potvrđuje interes znanstvenika za ovaj kongres.
Međunarodna organizacija za vinogradarstvo i vinarstvo u članstvu ima 44 zemlje i tri zemlje promatrača u čijem je posjedu preko 95 % ukupne svjetske vinogradarske proizvodnje i potrošnje vina www.oiv.int.



Post je objavljen 01.07.2009. u 11:55 sati.