Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bluducnost

Marketing

Bludućnost na Casanova Festu

Na ljetnom festivalu ljubavi i erotike u Vrsaru, koji se održava od 2. do 4. srpnja - prigodno nazvanom Casanova Fest, budući da je legendarni zavodnik Giacomo Casanova boravio u dva navrata u Vrsaru - održat će se prezentacija zbirke erotskih SF priča "Bludućnost".

Zbirka "Bludućnost" je nastala na temelju natječaja koji je organiziralo društvo ljubitelja znanstvene fantastike SFera iz Zagreba, na temu Kakva nas b(l)udućnost očekuje?, a uredila ju je Irena Rašeta, koja je pokrenula i B(l)udućnost blog. Zbirku će u petak 3. srpnja u 20 sati predstaviti spisateljice i urednice Mihaela Marija Perković i Milena Benini.

U trodnevnom programu posjetitelje Casanova Festa očekuje bogat kulturni program koji će svaki dan počinjati u 18 sati predavanjima i književnim večerima te otvaranjem izložbi, nastavit će se filmskim projekcijama, a završavati ludim noćnim partyjima uz elektronsku glazbu na otvorenome.

U tri dana na festivalu će se prikazati tri erotska filma u kojima glavnu ulogu igra poznata nizozemska glumica Sylvia Kristel. Bit će to Emanuelle, Uličarka i Casanova, a odmah nakon toga slijedit će filmovi Zagrepčanina Zvonimira Maycuga Oaza, Kalvarija i Ja sam tvoj Bog, pa će svake večeri posjetitelji moći pogledati po jedan strani i jedan domaći erotski film. Projekcije će počinjati u 21:30 sati.

Ljubitelje erotske proze i poezije očekuju književne večeri koje će počinjati u 20 sati, a koje će voditi svima nam znani i poznati Davor Šišović. Osim spomenutih gošći koje će voditi predstavljanje "Bludućnosti", na festivalu će gostovati i Petar Kvesić, Bekim Sejranović, Biljana Kosmogin i Drago Orlić.

Tijekom festivala otvorit će se i tri izložbe. Mia Milovčić, unuka akademskog slikara Antuna Masle, predstavit će zbirku s dvadest i četiri erotske grafike pokojnog dubrovačkog slikara, dok će fotografi Ivan Balić Cobra i Đani Celija otvoriti svoje izložbe erotskih fotografija. Tu je i izložba fotografija na temu Casanove u Istri pod nazivom Ex tempore Casanova fotografa iz cijelog svijeta.

Sva tri dana festivala točno u ponoć počinju noćne zabave Casanovafesta koje će predvoditi toples DJ-ice iz Nizozemske i Mađarske, a da sve bude u skladu s hedonističkim duhom Giacoma Casanove, domaćini festivala predvidjeli su i raskošnu ponudu afrodizijaka iz istarskog podneblja. Riječ je o kamenicama i najširoj paleti školjaka iz Limskog kanala te tartufima iz doline rijeke Mirne.

Post je objavljen 01.07.2009. u 09:31 sati.