Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Moc mladomisnika

Stari tekst, novi mladomisnik : )

Moj mladomisnicki tekst 2002

2002. moj vrsnjak franjevac, 2009. neki novi - isusovacki klinci...Sve mi nekako cudno - novi svecenici, a po 10-ak godina mladji od mene...No, svejedno sam dobila i njihov - mladomisnicki blagoslov...

Image Hosted by ImageShack.us

"U meni se javilo možda čak i zrnce ljubomore: koliko lijep i siguran put je ovaj mladić izbarao, najveću, najljepšu i najsigurniju Ljubav - Vječnu! I od takve Ljubavi bio izabran...

Koliko zemaljskih muško-ženskih ljubavi se može podičiti tim atributom - epitetom vječnosti? Kunemo se jedni drugima na vječnu ili barem doživotnu ljubav, ali koliko smo uopće kompetentni i sposobni za tako nešto? Ljudi su slabi i grešni, jedna ili druga strana uvijek može omanuti, pokleknuti. Ali vezivanje uz pravu, vječnu, jedinu apsolutnu Ljubav - koliko je to siguran i nepogrešiv put, iako istovremno težak, uzak i strm.

Malo ih je koji imaju dovoljno snage i odvažnosti da krenu i ustraju na njemu, da se odazovu svevremenom zovu i čežnji ove Ljubavi, toliko neopisivo predivne i apsolutno predane - do smrti na križu, ali istovremeno i jednako apsolutno zahtjevne:

"Tko više ljubi oca ili majku nego mene, nije me dostojan. Tko više ljubi sina ili kćer nego mene, nije me dostojan. Tko ne uzme svoga križa i ne ide za mnom nije me dostojan." (Mt 10, 37-38)

Jednako tako onima koji su Ga doista dostojni, tako puno obećava:

"I svatko će tko radi Imena mojega ostavi kuću, ili braću, ili sestre, ili oca, ili majku, ili ženu, ili djecu, ili njive, stostruko primiti i baštiniti život vječni." (Mt 19,29)

Nakon mladomisničkog slavlja, onaj na koga je nadbiskup na blagdan sv. Petra i Pavla položio svoje ruke, a Isus svoje već davno prije, sada je položio svoje ruke na svakog od uzvanika koji je to želio, podijelivši nam svoj prvi - mladomisnički blagoslov.

Možda me baš taj blagoslov potaknuo da napišem ovaj tekst, koji će možda bar nekoga od nas potaknuti na svakodnevne molitve za ovog mladomisnika, i za druge, i za sve svećenike, sadašnje i buduće, naravno i za sve redovnice i časne sestre, kao i na iskrenu zahvalnost Bogu na svakom pojedinom posleniku u Njegovoj žetvi."

Drina Cavar (Matina) 2002.

Cestitam deckima, noseci u srcu njihov blagoslov i veliki ponos sto ih poznajem, sto smo cesto zajedno suradjivali oko p. Luke, sto je bilo krasno na njihovoj jucerasnjoj zajednickoj mladoj misi u Palmi, poslije koje sam se ugodno druzila s nasom i p. Lukinom zajednickom - bakom Nadom!

Image Hosted by ImageShack.us

A ja u ruci, uz njihovu zajednicku mladomisnicku slicicu sv. Ignacija, drzim i spomen cestitku za svecenicku godinu koju im na zalost nisam stigla pokloniti (zajednicku misijsku stolu su dobili vec ranije : ), a priredile su je Kceri Srca Isusova iz Lasinje, koje sam isto neki dan obisla, kao i zupnika v. Bradicu i mons. Frkina, te smo se za vecerom prisjetili svih krasnih zajednickih trenutaka, a posebno posjete Maresilles 2005, gdje smo putovali na prve zavjete prvih Hrvatica u tome redu,

Putevima sv. Karla

V. Bradica, mons. Frkin, Drina i Kceri SRca Isusova

Jos prije toga u svibnju 2004. hodocastila sam s mons. Frkinom i MVKO u Poljsku, i to bas u tjednu Bozanskog Milosrdja, a mons. Frkin i ne znajuci da kao svoje redovnicko ime, ako Bog da, planiram uzeti: s. Carolina della Misericordia Divina, prigodom ovog naseg novog susreta poklonio mi je bas: "Molitvenik Bozanskog Milosrdja" - Molitve i razmisljanja sv. Faustine Kowalske i njezinog ispovjednika bl. Mihaela Sopocka, od srca mi ga preporucivsi: "Drini, za duhovnu hranu, darivaju msgr. Josip Frkin i Stjepan Bradica, Lasinja, 28.6.2009."

A ovaj cetvrtak (prekosutra) idem opet tamo sa svojom bivsom PBZ kolegicom Marijom, i ako Bog da svojom mamom, koju je mons. Frkin posebno dao pozdraviti i pozvati da dodje sa mnom, na njihovu redovitu mjesecnu molitvu za zvanja:
"Zeleci biti poslusne Isusovoj zapovijedi, sestre Kceri Srca Isusova u Lasinji, organiziraju Svetu uru klanjanja i molitve za duhovna zvanja cetvrkom uoci svakog prvog petka od 20 do 21 sat, sada 2. srpnja u 20 sati.

Pozvani ste, pridruzite nam se! Molimo zajednicki da nam Gospodin podari puno svetih svecenickih i redovnickih zvanja"

A na slicici koju tek trebam pokloniti DI deckima, a u koju ukljucujem i molitve za p. Luku (2. u mjesecu je ionako moj molitven dan u vjencicu MVKO za njega!) i sve isusovce, pise:

Molitva za svecenike

Moj Boze,
molim te za Tvoje svecenike,
za sve Tvoje svecenike.

Molim Te za njihovu Svetost.

Molim Te da duboko ljube svoje Svecenistvo
i da ga zive s Ljubavlju.

Molim Te za njihovu poslusnost,
za duh nenavezanosti,
nepokolebljivu i jasnu cistocu,
a takodjer i za samoprijegor, poniznost,
njeznost, revnost i poboznost.

Molim Te da im se nijedna dusa ne priblizi,
a da Te po susretu s njima vise ne uzljubi.

Molim Te, moj Boze,
da po njima u svijetu siris marijanske milosti,
koje objavljuju velicinu toga
da je Marija nasa Majka.

I kako bi se po njima Tvoje kraljevstvo
sirilo i ostvarivalo u svijetu,
obecajem Ti, Isuse,
da cu se svim svojim srcem
prikazivati zajedno s Tobom.

Remer Claude, Martinique

Njegova Svetost Benedikt XVI
proglasio je godinu Svecenika 19.6.2009-19.6.2010.

Kceri Srca Isusova, Lasinja

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 30.06.2009. u 11:30 sati.