Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slijedime

Marketing

JA LJUBIM TE…

Da, ljubim te i slavim te, hvalu ti pjevam Gospodine. Ovaj dan, posljednja nedjelja u mjesecu lipnju, u mom srcu ostat će obilježen osjećajem zahvalnosti.
Kristova Crkva pohođena Duhom Svetim proslavila je još jedanput, na poseban način, svoga Stvoritelja. Atmosfera ugodna, domaća. Nema iznenađenja, a ipak svi treperimo od uzbuđenja. Na koji način će Gospodin večeras potvrditi da je čuo naše molitve i vapaje i da je blagoslovio naš trud?
Pozdravili smo Mariju prekrasnom pjesmom i zamolili je da ostane s nama u molitvi, a potom smo izmolili krunicu Duhu Svetom.Pjesmom ga molimo za snažan izljev milosti i pomazanja, ljubavi i radosti, za darove koji će nas obnoviti , iscijeliti i u potpunosti suobličiti s Kristom.


Ulazimo u radost slavljenja. Prekrasna prilika da prikažemo sebe svom Stvoritelju sa svim onim što jesmo i što bi željeli postati na njegovu slavu. Silazak Duha Svetoga u slavljenju na svakog od nas djeluje različito, ali sasvim sigurno, duboko iscjeljujući i obnavljajući.


Sveta Misa, najveći događaj u Crkvi i najsvečaniji trenutak u molitvi kroz svoja čitanja podsjeća nas da Bog nije stvorio smrt i ne raduje se propasti živih, dakle, ako ostanemo u Kristu i s Kristom nećemo iskusiti smrt, nego ćemo baštiniti neraspadljivost. Fra Nikola je u svojoj propovijedi dotaknuo pojmove pravednik i pravednost, a ja sam se pitala kako bi moji suvremenici definirali taj pojam u odnosu na sasvim obične životne situacije i činilo mi se da su ova vremena, s puno informacija i izazova materijalne prirode, značajno doprinijela da suvremeni čovjek izgubi osjećaj za pravednost. Evanđelje govori o djevojčici na samrtnoj postelji koju Isus po vjeri njezinog oca ozdravlja i ženi koja po svojoj vjeri uzima od Isusa ono što joj je potrebno za ozdravljenje. Božja riječ pisana je za malene, vrlo je jednostavna. Isuse umnoži vjeru našim očevima, majkama i nama samima da po toj vjeri nasljedujemo tebe i baštinimo vječnost.
Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Trenuci tišine, kajanja, predanja i primanja kad Isus pohodi naša srca. Primili smo obilato sa zahvalnošću, a vrijeme do slijedećeg susreta pokazat će koliko smo prekrasnih darova primili u skrovitosti svojih srca.


Nekoliko svjedočenja i suze radosti i zahvalnosti u očima nazočnih zbog čudesnih zahvata Božje ljubavi u našim životima. Zaista je velik Bog!


Molimo te Gospodine, zapali vatreni obruč oko svoga stvorenja da sve ono što mu nije na korist izgori u vatri Duha Svetoga. Pomozi nam da tako vreli i čisti donesemo novu radost ovom sumornom svijetu.


Aleluja! Bog vas blagoslovio!


Jasna


Post je objavljen 29.06.2009. u 15:37 sati.