Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Hrvatska vojna policija opet u središtu zanimanja

Hrvatska Vojna policija u Afganistanu osiguravala glavnog tajnika NATO-a Od 17. do 19. lipnja 2009. u hotelu "Serena" boravio je glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer. U hotelu je 18. lipnja održano više važnih susreta i završna večera na kojoj su sudjelovali zapovjednik ISAF-a, američki general David D. McKiernan, visoki predstavnik UN-a Peter Galbraith, veleposlanici europskih i drugih zemalja, članovi afganistanske Vlade i druge važne osobe iz vojnog i političkog života u Afganistanu.


U posjeti školi u Chaghcharanu u čijem PRT-u rade i hrvatski vojnici

Misija osiguranja unutarnjeg dijela hotela dodijeljena je timu NOS-a VP OSRH. Znajući da osiguravaju objekt i osobe koje su u tom trenutku u vrhu mogućih ciljeva napada terorističkih organizacija, prionuli su temeljitoj pripremi i intenzivnom uvježbavanju inačica obrane od napada, a sve sa svrhom osiguranja štićenih osoba. Dobro obavljenom pripremom, motiviranim pripadnicima NOS VP koji su bili angažirani u misiji, dobro postavljenom inačicom djelovanja i suradnjom s drugim partnerima u sustavu osiguranja posjet glavnog tajnika NATO-a prošao je bez ikakvih izvanrednih događaja koji bi narušili sigurnost.

Na odlasku, glavni tajnik Scheffer obratio se hrvatskim pripadnicima riječima da mu je zadovoljstvo što je Vojna policija OSRH sudjelovala u osiguranju te što je izuzetno ponosan da je u vrijeme njegova mandata RH postala punopravnom članicom NATO-a.
(Izvor: Hrvatski vojnik)


Post je objavljen 29.06.2009. u 11:12 sati.