Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Majica dobrote!

Akcjia je krenula!
Nema više zafrkancije, treba skupiti sve iznošene majice ne bi li svi djelatnici MFF-a imali što za nositi.
Dakle jedan od simbola Motovuna film festivala je sad sveden na iznošenu majicu.
Ne to nije šala, naglašavam još jenput. Motovun uvijek iznenadi sa nekom svojom akcijom. Sjećam se 2004 kada su bili namjerno izostavljeni sa platnog spiska Vlade RH tj. nisu bili na listi sa ostalim kulturnim događanjima i naravno je falilo novca. Tada su osmislili u svoj svojoj nemoći meni najdraži slogan na majcama : Pomozimo ministarstvu kulture ....

Dakle ako je još po nečemu Motovun film festival poznat onda je poznat i po domišljatosti. Ove godine su si sami, jer si sami i to i najčešće čine, podigli ljestvicu. Naime zbog recesije i naravno sukladno tome svehrvatskog i svesvjetskog problema sa spozorima, MFF je posegnuo za originalnim rješenjem. Riječ je o skupljanju starih, iznošenih majica, sa jednim ograničenjem ... da majica ima najviše dvije rupe, koje će po proglasu koji sam dobio nositi svi djelatnici Motovuna film festivala.
Odlična ideja. Napokon ću moći dostojno s podignutim čelom hodati pločnicima Motovuna jer smo ove godine svi izjednačeni. Nema više razlike. Svi ćemo izgledati isto. Više se neće direkcija i volonteri moći šepiriti u najcool majicama ... biti ćemo jednaki. Vive la liberte, egalite et fraternite!
Vive le Motovun!
Je, je ali sve ima keč, naime te majice će biti pretvorene u službenu odjeću ekipe festivala.
A da bi se provela ova jedinstvena ideja želja je direkcije da : pojedinci, institucije i tvrtke doniraju svoje stare majice festivalu.

Festival će na rabljenu odjeću otisnuti službene znakove festivala i to će biti službena odora festivalske ekipe. Ovom simboličnom gestom MFF želi poručiti da je svaka majica važna i da je vrijeme razbacivanja prošlo.
Donatori se također mogu obratiti festivalu na e-mail, a volonteri MFF-a odazvati će se pozivu da darovanu robu preuzmu bilo gdje i bilo kada.
No, svejedno mi se nameću neka pitanja. Da li će uopće biti za kupiti tog jedinstvenog suvenira Motovuna ... nadaleko prepoznatljivih majica? I šta će biti sa neupitnim viškom majica koje se sakupe?
Da li će te iznošene majice također biti u prodaji? Hoće li one imati svoj neki poseban žig... pečat, a da nije fleka?
Da li ću moći otkupiti svoju majicu nazad ako je ne bude nosio Mirković ili Rajić kao što su obećali?
Molim brzi odgovor.

Post je objavljen 01.07.2009. u 12:19 sati.