Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framaruzici

Marketing

Proslava Svetog Ivana Krstitelja

U Ružićima, 24. lipnja 2009. god proslavljen je zaštitnik župe sv. Ivan Krstitelj. Svečana sv. misa započela je u 11:00 h u crkvi sv. Ivana Krstitelja. Misno slavlje predvodio je fra Ivan Boras iz Drinovaca.
Riječi koje nam je uputio bile su veoma nadahnute i mnogi su o njima dugo razmišljali nakon svete mise. Svojim pjevanjem misno slavlje uveličao je župni zbor iz Ružića.
Nakon završetka svete mise slijedilo je pučko veselje kojeg su priredili domaćini, HKUD ''Sv. Ivan Krstitelj''. Gosti su nam bili članovi HKUD-a ''Sv. Marko'' iz Klobuka. Čula se ganga, otplesao se linđo i odigrala kola zapadne Hercegovine i svojim su umijećima uputili skromnu poruku Sv. Ivanu Krstitelju. Radost susreta i zajedništva župljani i gosti odnijeli su u svoje domove gdje se nastavilo slavlje cijeli dan u čast svog zaštitnika.
Dani sv. Ivana Krstitelja započeli su tradicionalnim malonogometnim Ivandanskim turnirom 09. lipnja 2009. god. Zbog lošeg vremena završnica turnira nije se odigrala na Ivandan, već će finale biti u subotu 04. srpnja.
Na igralištu kod škole, na večer 24.06., organizirana je Ivandanska zabava uz malu zakusku i glazbu uživo.

Pogledajte FOTOGRAFIJE

Post je objavljen 28.06.2009. u 22:16 sati.